Нагоре икона Бутон за връщане към началото

УниКредит Булбанк е отличена като най-добър работодател в България

Новини

УниКредит Булбанк е отличена като най-добър работодател в България

За поредна година престижният амстердамски институт Top Employer отличи УниКредит Булбанк като най-добър работодател. Връчването на международния приз, което се състоя днес, има за цел да награди онези компании, които са  показали най-добри резултати в проведеното от института проучване в областта на човешките ресурси. По време на това проучване са изследвани шест основни области, състоящи се от двайсет теми, включително стратегия за хората, работна среда, привличане на таланти, обучение, благополучие на служителите, както и политика на разнообразието и приобщаването.  

УниКредит Булбанк е една от шестте страни от групата УниКредит, която получава наградата „Топ работодател“. Top Employer Institute отличава УниКредит и в страните Австрия, Германия, Унгария, Италия и Русия.

Изключително съм горд с това признание и значението му за УниКредит. За нас екипът е най-важният елемент на бизнеса ни. Именно той е причината да бъдем успешни, да обслужваме професионално нашите клиенти и да имаме положителен ефект върху нашата общност. Създаването на подкрепяща и мотивираща работна среда е от изключително значение за нас, защото вярваме, че по този начин ще обединим колегите си в реализирането на обща цел и те ще успяват във всичко, което правят. Знаем, че винаги има какво още да подобрим, но тази награда ни вдъхва доверие, че сме положили здрави основи“, коментира Андреа Орчел, главен изпълнителен директор на УниКредит. 

Данните на УниКредит Булбанк показват, че за последните десет години над 5 хиляди души са започнали работа в най-голямата банка в страната като хиляда от тях са започнали от стажантски позиции. Само за последната година банката е осигурила близо 200 хиляди часа обучения.

Щастливи сме от това признание и осъзнаваме напълно неговата отговорност. За УниКредит Булбанк нашият екип е основен приоритет. Ето защо не спираме да инвестираме ресурси в прилагането на различни програми за обучение, които да подпомогнат развитието на професионалната квалификация и вътрешното израстване на колегите. Дигитализираме и опростяваме процесите си, за да можем да осигурим ефективност и гъвкавост както при работа от офиса, така и в условия на работа от вкъщи. И не на последно място, поощряваме и насърчаваме екипа ни да участва в различни иновативни проекти, както на локално, така и на групово ниво, трупайки международен опит и добавяйки нови професионални стимули, защото вярваме, че истинското вдъхновение и движеща сила за колегите е възможността да бъдат успешни“, сподели Андреа Тониети, директор Човешки ресурси в УниКредит Булбанк.   

В съответствие с новата бизнес стратегия на банката, Групата ще постави акцент на инвестициите в дигиталната еволюция на организацията през следващите три години, както и ще остане фокусирана в стремежа да повишава уменията в дигиталната сфера, като продължи да привлича най-добрите таланти и експерти в областта. 

Повече информация можете да намерите тук.


Допълнителна информация за медии:

Дарина Радославова, тел +359 887 505273, Ebsjob/SbeptmbwpwbAVojDsfejuHspvq/CH

Екатерина Анчева, тел +359 894 518 193 , flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch