Нагоре икона Бутон за връщане към началото

УниКредит Булбанк е „Банка на годината“ в класацията на британското списание EMEA Finance

Новини

УниКредит Булбанк е „Банка на годината“ в класацията на британското списание EMEA Finance

УниКредит Булбанк е отличена с наградата „Банка на годината“ от британското финансовото списание ЕМЕА Finance. За четиринайсети път изданието обявява победителите в класацията си Europe Banking Awards 2021. С тези номинации  ЕМЕА Finance  се стреми да отличи най-добрите потребителски и инвестиционни банки, както и брокери и мениджъри на активи. Във фокуса на списанието са финансови институции, доказали  способността си да подкрепят общностите, на които служат и същевременно носят печалба на акционерите.

Това ново международно отличие идва като резултат от непрекъснатите ни усилия да предлагаме на клиентите ни все по-персонализирани и иновативни продукти и услуги. За нас е важно, независимо през коя платформа клиентите ни взаимодействат с нас – във филиал или през дистанционните ни канали – да им предложим експертиза, отлично обслужване и решение, с което да ги подкрепим и ще им дадем възможност за растеж“, коментира Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк. 

В условията на продължаваща консолидация на банковия сектор, УниКредит Булбанк запази лидерската си позиция и завърши първото полугодие на 2022 г. като банка номер едно по активи с пазарен дял от 18.6% и е една от най-капитализираните банки в страната.

УниКредит Булбанк продължава да е безспорен пазарен лидер при корпоративното банкиране, с близо 20% дял при кредитирането на този сегмент и водеща банка при банкирането за индивидуални клиенти.


Повече за списание EMEA Finance:

Списание EMEA Finance има за своя редакционна визия да бъде „независимият глас“ – този, който говори на най-високо ниво на почтеност и журналистическа етика – за финансовата общност, нейните клиенти и доставчици. EMEA Finance е периодично издание, посветено изключително на проследяване на финансови събития, инициирани и повлияни от международната финансова индустрия с цел аудиторията да получи по-пълно и задълбочено разбиране за сектора и актуални новини за индустрията.


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 894 518 193 , flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Дарина Радославова, тел +359 887 505273, Ebsjob/SbeptmbwpwbAVojDsfejuHspvq/CH