УниКредит Булбанк е Банка на годината по пазарен дял

УниКредит Булбанк е Банка на годината по пазарен дял

УниКредит Булбанк стана Банка на годината по пазарен дял в годишните награди на Асоциация Банка на годината.

„Това, което стои зад тази награда, са нашите клиенти“, каза Цветанка Минчева, директор ГБО и член на УС, която получи приза от името на колегите, и добави: Всяка секунда клиент получава услуга от нас по някой от банковите канали. Докато вземам тази награда 10 клиенти получиха услуга от нас #заважнитенеща за тях. Тази награда е и за нашите колеги, които ежедневно със своята работа допринасят за това да бъдем все по-добри. Мога да ви уверя, че ще продължим да се борим за тази награда.

УниКредит Булбанк получава наградата за пазарен дял от Банка на годината за четвърта поредна година.

Организатор на събитието е Асоциацията "Банка на годината". Годишните банкови награди се връчват от 1992 година. Оценката на банките се извършва на база публична информация, обявявана от Българската народна банка.

За УниКредит Булбанк

УниКредит Булбанк е лидер на българския банков пазар като банка номер едно по активи, кредити за бизнеса и за домакинствата, депозити на фирми и граждани, акционерен капитал и други показатели. Банката е и на челни позиции по отношение на показателите за рентабилност и ефективност.  Банката е част от УниКредит, чиято ясна и дългосрочна стратегия е да бъде успешна паневропейска търговска банка. УниКредит обслужва 26 милиона клиенти в Западна, Централна и Източна Европа. Групата има силен местен и международен опит, който споделя със своите клиенти чрез водещи банки на 14 основни пазара в Европа: Италия, Германия, Австрия, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Румъния, Словакия и Турция. Чрез международната си мрежа, УниКредит обслужва клиенти в още 18 страни по целия свят.


Допълнителна информация за медии:

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Екатерина Анчева, тел +359 (0) 2 9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch