УниКредит Булбанк и Алианц подписват споразумение за партньорство в България

УниКредит Булбанк и Алианц подписват споразумение за партньорство в България


Договорът между двете водещи в своите сектори компании ще донесе множество ползи за клиентите им.
 

УниКредит Булбанк и Алианц България дават официален старт на партньорството си, според което банката ще предлага ексклузивно продуктите на застрахователната компания в областта на животозастраховането и общото застраховане. Така, от началото на октомври, във филиалите на УниКредит Булбанк клиентите могат да намерят широка гама от застрахователни продукти на Алианц, които им осигуряват застрахователна защита на живота и имуществото.  

Подписването на споразумението за България идва като продължение на решението за партньорство между УниКредит и Алианц на регионално ниво за страните от Централна и Източна Европа. То беше обявено в началото на юни и обедини силния банков франчайз на УниКредит със застрахователната експертиза на Алианц.

 „Освен изпълнение на груповия ангажимент, за нас партньорството с Алианц е естествено продължение на начина, по който работим заедно от години. Сигурен съм, че и с формалното подписване на договора днес ще затвърдим успешната практика, която сме установили през годините – заедно да предлагаме на клиентите най-подходящите за тях продукти при изгодни условия“, коментира при подписването Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк.

 

„Това партньорство е уникална комбинация между две водещи институции от банкирането и застраховането в България. И двете компании имат общи ценности - фокус към клиента и иновации и именно затова ще предоставят най-добрата защита и обслужване на широката клиентска база“, каза Александър Проценко, председател на Изпълнителния комитет на Алианц България Холдинг.

„Когато две водещи компании работят заедно за клиентите това със сигурност носи повече ползи за тях. Това партньорство ще ни даде възможност да обслужваме още по-добре нашите индивидуални клиенти, както и МСП“, обясни Енрико Минити, главен оперативен директор на УниКредит Булбанк и зам.-председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

 „С ангажираното отношение, което виждаме и от страна на УниКредит Булбанк и от наша страна, съм сигурен, че партньорството ни ще бъде успешно и ще доведе до подобряване и на финансовата и на застрахователната култура на клиентите“, каза Павлин Петков, главен финансов директор на Алианц България Холдинг.  

 


Допълнителна информация за медии:

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Екатерина Анчева, тел +359 (0) 2 9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch