Нагоре икона Бутон за връщане към началото

УниКредит Булбанк е най-добра банка попечител в България за 2022 година

Новини

УниКредит Булбанк е най-добра банка попечител в България за 2022 година

Международното финансово списание Global Finance обяви УниКредит Булбанк за „Най-добра банка попечител в България“ за 2022 г. Банката получава това признание за девета поредна година. Освен в България групата УниКредит е отличена в още пет страни - Босна и Херцеговина, Унгария, Сърбия, Словения и Австрия, както и в региона Централна и Източна Европа.

 „Да бъдеш признат за девета поредна година като най-добра банка попечител е възможно само при истинска отдаденост и професионализъм на целия екип. Изключително сме признателни на Global Finance, че са оценили ангажираността и грижата, които екипът на УниКредит Булбанк ежедневно полага, за да предостави най-доброто обслужване за своите клиенти“, коментира Ралука Попеску, директор Корпоративно и инвестиционно банкиране и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк. 

При избора си на победители редакционният екип на Global Finance е анализирал различни критерии като пазарни проучвания и експертни оценки, за да бъдат отличени тези банки, които са предоставили най-добри услуги в регионите. Критериите за отличията включват и взаимоотношения с клиентите, качество на услугите, конкурентост на цените, безпроблемно справяне с извънредни ситуации, технологични платформи, планове за непрекъснатост на бизнеса и познания за местните регулативни норми и практики. При оценките на международното финансово издание е била анализирана и споделена обратна връзка от потребителите на попечителски услуги за периода на 1 януари 2021 до 31 декември 2021.

 „Пандемията ускори темпа на дигитализация за попечителите като банките продължават да се адаптират, за да предоставят първокласни услуги при обслужването на ценните книжа на своите глобални клиенти“, коментира Джоузеф Д. Джарапуто, издател и главен редактор на Global Finance.

УниКредит Булбанк има водеща роля в България в предоставянето на попечителски и депозитарни услуги на български и чуждестранни клиенти при инвестиции във финансови инструменти в България и на над 50 чуждестранни пазари.

Активите под попечителство, съхранявани при УниКредит Булбанк, нарастват устойчиво през последните години, като само за 2021 г. бележат ръст от 10%.


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 894 518 193 , flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Дарина Радославова, тел +359 887 505273, Ebsjob/SbeptmbwpwbAVojDsfejuHspvq/CH