„Пролетни етюди“ на Моста на влюбените

„Пролетни етюди“ на Моста на влюбените

Най-очакваният сезон, пролетта, е представен в първата изложба на УниКредит Студио за тази година „Пролетни етюди“, която включва завладяващите фотографии на „Етюд-и-те на София“ и се осъществява в партньорство със Столична община. Добре познатите „Етюди“ ни разхождат из красивата, малко опустяла София, която, обаче, не е загубила чара си и призовава хората да започнат отново да виждат красотата около себе си. Софийската пролет преминава през контрастите на закъснения сняг до пищните цветове на събуждащите се улици.

Бихме искали да поканим всички наши съграждани и гости на столицата да се насладят на прекрасната пролетна изложба на „Етюд-и-те на София“. Това е втората изложба, която правим с „Етюд-и-те“ като предишната беше коледна и последна досега в нашето галерийно пространство УниКредит Студио. Ние сме отговорна институция и осъзнаваме, че не можем в този да каним почитателите на изкуството да посещават Студиото. Това, обаче, не отменя нашия твърд ангажимент да инвестираме в културата, въпреки извънредната ситуация, в която попадна страната и светът“, коментира Теодора Петкова, Главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

Екипът на УниКредит Студио взе решение да не отваря своето пространство за съвременно изкуство, за да спази препоръката за избягване на струпване на много хора на едно място, в следствие на разпространение заразата COVID-19. Въпреки това се търсят различни начини да се подкрепя изкуството и младите творци и да се възобновят изложбите при спазване на всички мерки за безопасност.

Романтичната изложба „Пролетни етюди“ можете да видите на Моста на влюбените при НДК от 18 май до 7 юни. Мястото е избрано, отчитайки факта, че е пешеходна алея и преминаващите могат да се насладят спокойно и на безопасно разстояние на прекрасните творби на „Етюд-и-те на София“.


ЗА УНИКРЕДИТ СТУДИО:

Галерията за съвременно изкуство UniCredit Studio е открита в началото на 2012 г., когато България бе избрана измежду още над 20 европейски държави да бъде домакин на първото UniCredit Studio след създадената в Италия галерия. Мисията на студиото е да представя млади български и международни автори и да дава платформа за тяхното съвременно изкуство.

От откриването си до момента галерията е представила изложби на млади и талантливи български творци, сред които Андрей Хамбарски, Ивайло Христов, Огняна Серафимова, Велизар Димчев, Нора Ампова, Радослав Нинов-Руди, Яна Лозева и др.

През 2016 г. фотожурналистът и носител на “Пулицър” Рене K. Байер представи в галерията световноизвестната си изложба Living On A Dollar A Day: The Lives and Faces of the World’s Poor.


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 (0) 2 9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch