Подкрепата на УниКредит Булбанк във връзка с COVID-19 достигна 225 000 лева

Подкрепата на УниКредит Булбанк във връзка с COVID-19 достигна 225 000 лева
  • Днес банката обяви дарение от нови 100 000 лв. за Министерство на здравеопазването, които ще бъдат използвани за подпомагане работата на лабораториите и купуване на тестове.
  • Още 25 000 лева ще бъдат предоставени на общ фонд на дарителите, средствата от който ще бъдат разпределени според препоръките на Кризисния щаб.
  • Новите дарения идват по-малко от седмица след като банката дари 100 000 на „Пирогов“ за покриване на извънредните й нужди.

 

В условията на извънредното положение в страната, породено от пандемията COVID-19, УниКредит Булбанк дарява 100 000 лева на Министерство на здравеопазването. Дарените средства ще бъдат използвани за подкрепа работата на лабораториите и купуване на тестове за COVID – 19. Това дарение на банката идва по-малко от седмица след дарението в размер на 100 000 лева за покриване на възникналите извънредни медицински нужди на "Пирогов".

По този начин общият размер на даренията на УниКредит Булбанк във връзка с пандемията от COVID-19 достигат 225 000 лева като в сумата се добавят и 25 000 лева, предоставени на общ фонд на дарителите, средствата от който ще бъдат разпределени според препоръките на Кризисния щаб.

В тези предизвикателни времена заставяме зад нашите клиенти, служители, заинтересовани страни и общности. След като отговорихме на спешните нужди на най-голямата спешна болница в България, ние разширяваме подкрепата си и за лабораториите, които правят тестове. Вярваме, че това е правилното нещо, като се има предвид колективното предизвикателство, пред което сме изправени“, заяви Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

Това дарение, направено от УниКредит Булбанк, следва усилията на УниКредит за справяне с пандемията COVID – 19 - в Италия банката дари над 2 милиона евро за медицинско и защитно оборудване, изследвания и грижи за пациентите. В Германия банката дари два респираторни апарата на болници в малки населени места и подкрепи доброволчески каузи с общо дарение от 100 хиляди евро за купуване на защитни маски и дезинфектанти. В Румъния УниКредит дари 160 000 евро за купуване на медицинско оборудване.

Здравето и благополучието на служителите и клиентите са ключов приоритет за УниКредит Булбанк. Банката ще продължи да следи отблизо ситуацията и да действа в интерес на всички.