Морско бягство от действителността в центъра на София

Морско бягство от действителността в центъра на София

Изложбата Морско бягство от действителността на Калоян Илиев – Кокимото официално беше открита в УниКредит Студио, намиращо се на пл. „Света Неделя“ 7 в София. Изложбата спечели специалната награда на фондация Стоян Камбарев през 2011 год., която му даде възможност да направи изложба в пространството за съвременно изкуство УниКредит Студио.

С изложбата Морско бягство от действителността показвам съвременен маринизъм в изкуството. По-различното в тази изложба е, че рисувам директно върху морски навигационни карти. Те ми бяха предоставени от хидрографска служба на британско Адмиралтейство. В изложбата показвам и две скулптури, които също напомнят за морето. Благодаря на фондация Стоян Камбарев и УниКредит Студио, които ми дадоха възможност да представя изложба, по която работя вече 8 години“, коментира авторът на Морско бягство от действителността Калоян Илиев – Кокимото.

“Много се радвам, че имам възможността да открия изложбата на Кокимото. Освен, че експозицията ни пренася на морския бряг, тя е олицетворение, на това, което искаме да показваме в УниКредит Студио – млади, креативни и провокативни автори, които говорят чрез изкуството“, коментира Теодора Петкова, председател на УС и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

Изложбата Морско бягство от действителността  може да бъде разгледана всеки делничен ден до 19 юни от 10 до 19 часа и в събота от 11 до 18 часа в УниКредит Студио (пл. Света Неделя 7, в ляво от входа на централния филиал).

ЗА УНИКРЕДИТ СТУДИО:

Галерията за съвременно изкуство UniCredit Studio е открита в началото на 2012 г., когато България бе избрана измежду още над 20 европейски държави да бъде домакин на първото UniCredit Studio след създадената в Италия галерия. Мисията на студиото е да представя млади български и международни автори и да дава платформа за тяхното съвременно изкуство.

 От откриването си до момента галерията е представила изложби на млади и талантливи български творци, сред които Андрей Хамбарски, Ивайло Христов, Огняна Серафимова, Велизар Димчев, Нора Ампова, Радослав Нинов-Руди, Яна Лозева и др.

През 2016 г. фотожурналистът  и носител на “Пулицър” Рене K. Байер представи в галерията световноизвестната си изложба Living On A Dollar A Day: The Lives and Faces of the World’s Poor.

През годините галерията е била партньор на знакови фотографски събития като фестивала “Фотофабрика”, Месец на фотографията и др.  От началото на 2017 г. UniCredit Studio намери своя нов дом на обновения партерен етаж на УниКредит Булбанк на пл. “Св. Неделя” в центъра на София.


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 (0) 2 9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch