Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Мобилното приложение „Влез в бюджета“ спечели първия UniCredit App Challenge

Новини

Мобилното приложение „Влез в бюджета“ спечели първия UniCredit  App Challenge

Наградата на публиката в конкурса за идеи за мобилни приложения и интерактивно съдържание в банковия сектор взе приложението-предизвикателство DareU;

Критериите на професионалното жури бяха приложимост, иновативност и потенциал за реализация.

Идеята за мобилна апликация „Влез в бюджета“ спечели първо място в конкурса за мобилни приложения и интерактивно съдържание UniCredit App Challenge, powered by Mobile Monday. Целта на “Влез в бюджета” е да улеснява по удобен начин следенето на покупките и тегленето на пари. Апликацията предвижда потребителят да може с едно движение да разпределя информацията в бюджети за храна, разходи за кола, за образование и т.н. Ако успее да „влезе в бюджета си“ клиентът получава бонус точки от банката и преференции.

Мобилното приложение “Влез в бюджета” получи награда от 3000 лева от УниКредит Булбанк и актуалния телефон HTC One.

Конкурсът UniCredit App Challenge се организира от най-голямата българска банка в партньорство с Mobile Monday. Наградният фонд е на стойност над 10 000 лева. Събитието събра най-добрите идеи за мобилни и уеб приложения в банковата сфера. Професионалното жури беше от представители на бизнеса и ИТ сектора. Критериите за избор бяха приложимост, иновативност и потенциал за реализация. Журито се насочи към идеи, които да дават конкретни решения и реални ползи за банковия клиент.

Инна Тинова с идеята „На пазар с Donna“ спечели второ място, 2000 лева и телефон HTC One S. “На пазар с Donna“ е мобилен клуб за пазаруване, предлагащ продукти на марките, включени в каталог Donna на УниКредит Булбанк. На трето място се класира идеята „Get-a-credit”.

УниКредит Булбанк, създател на първия Филиал на бъдещето в България, инвестира в конкурса UniCredit App Challenge с убеждението, че лидерската позиция на банковия пазар ще е запазена за институцията с най-удобните и надеждни услуги на лесни за използване платформи – в клоновата мрежа, в интернет и през мобилните телефони. Председател на UniCredit App Challenge е банкерът Левон Хампарцумян.

Наградата на публиката и ултра буук HP ElitePad 900 спечели мобилното приложение на Благовест Димитров „DareU“. Идеята му е да предизвиква потребители да правят неща, които им носят намаления, безплатни услуги или друг вид бонуси.

Журито определи и специална награда за Приложение за улесняване изпращането на дарителски смс за кампаниите на DMS България. Победителят получи правото да избере кауза, на която банката да дари от негово име 500 лева.

Допълнителна информация за медии:

УниКредит Булбанк, Връзки с обществеността и комуникации

Виктория Блажева, тел: 02/9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Екатерина Анчева, тел: 02/9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Магдалена Иванова: тел: 02/9232 528, nbhebmfob/jwbopwbAvojdsfejuhspvq/ch