„Малки герои“ на Фондация „Америка за България“ порастват с подкрепата на УниКредит Булбанк

„Малки герои“ на Фондация „Америка за България“ порастват с подкрепата на УниКредит Булбанк

„Малките герои стават големи с помощ от приятели. Радваме се да сме сред тях“, заяви главният изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк по повод инициативата „Малки герои“.

Проектът стартира по инициатива на Фондация „Америка за България“ в партньорство с УниКредит Булбанк. Целта е модернизиране и нова визия за вече ремонтираните интериорни пространства в Детско отделение на УМБАЛСМ „Пирогов“.

Зад инициативата застава и големият герой на българският спорт Григор Димитров.

„Една усмивка понякога помага повече от лекарства. Заедно с Григор можем да създадем приветлива, добронамерена и най-важното истински лекуваща среда в детското отделение на болница Пирогов“, споделят организаторите от „Америка за България“.

Всеки, който иска да помогне „Малки герои“ да стане факт, може да изпрати SMS на стойност 1 лев с текст DMS PIROGOV на 17 777 за всички мобилни оператори. Фондация „Америка за България“ ще удвои даренията.

Проектът „Малки герои“ е пример за това как различни организации могат да се обединят в името на добра кауза, полезна за цялото общество. Работейки заедно, неправителственият сектор, отговорният бизнес и гражданите могат да постигнат много. Кампанията е замислена така, че тя стартира с вече ангажирали се с реализирането й партньори, сред които е и УниКредит Булбанк и е напълно отворена към присъединяването на нови в лицето на частни компании и неправителствени организации.


Допълнителна информация за медии:

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch