Конференция Банките и бизнесът 2019: Тенденции в банковия сектор 2020

Банковият сектор е в процес на обновление на начина, по който правим бизнес. Това, освен че цели да подобрява работата ни, ще е от полза да привличаме за наши колеги таланти и млади хора. Това каза Теодора Петкова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк по време на конференцията „Банките и бизнесът 2019“. Тя участва в основния панел „Обзор на банковия сектор след стрес тестовете - предизвикателства и основни тенденции в индустрията през следващата година“.

Теодора Петкова посочи, че показател за стабилността на системата е коефициентът за капиталова адекватност, който е над 20%.

Вярвам, че роботите ще са ни от полза да си вършим по-добре работата, да подобряваме процесите си“, коментира тя. Тя допълни, че банките ще продължат да развиват партньорства с небанкови институции. „Не изключвам възможността някои от банките през следващата година да търсят възможност за консолидация“, сподели Теодора Петкова.

Делът на необслужваните кредити в сектора се решава активно през последните години. Банковата система като цяло продължава да се движи в посока конструктивно, консервативно управление на риска,  за да е подготвена за следващите стъпки и условия“, допълни Теодора Петкова.


Допълнителна информация за медии:

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Екатерина Анчева, тел +359 (0) 2 9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch