Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Фондация УниКредит дари 6000 лв. на „Светът на Мария“

Новини

Фондация УниКредит дари 6000 лв. на „Светът на Мария“

Фондация УниКредит дари 6000 лв. на неправителствената организация „Светът на Мария“. Дарението беше направено, след като се проведе шестото издание на инициативата „Твоят избор, твоят проект”.

В рамките на един месец сред служителите на УниКредит Булбанк беше проведено електронно гласуване за избор на  една от 5 вдъхновяващи каузи, които подпомагат социалното предприемачество в България. В надпреварата  участваха: „Светът на Мария“, Сдружение „Идеа“, морски клуб "Приятели на морето", асоциация “Анимус” и фондация „Очи на четири лапи“. 1/3 от гласувалите служители подкрепиха именно социалното предприятие „Светът на Мария“.

Инициативата „Твоят избор, твоят проект” е част от програмата за подпомагане на социалното предприемачество. Тя се осъществява съвместно с Български център за нестопанско право. Подкрепата на социалното предприемачество е стратегическа цел за УниКредит не само в България, но и във всички европейски страни, в които банката е представена. Развитието на предприемачески дух в неправителствения сектор ще доведе до устойчивост и независимост на организациите, които искат да предлагат социална грижа.

„Светът на Мария“ подобрява качеството на живот на млади хора с интелектуални затруднения и техните семейства. Целта на организацията е да развие професионални кетъринг услуги като в подготовката и сервиза на храната се включват и хора с интелектуални затруднения.

Фондация УниКредит е изключително щастлива, че има възможност да подкрепя проекти и инициативи за развитие в двадесетте държави, в които УниКредит е представена. За нас е важно да подпомагаме дейности, които допринасят за устойчивото развитие в различните държави. Това го правим съвместно с местни неправителствени организации“, коментира по време на събитието Анна Краверо от Фондация УниКредит.

Много благодаря на УниКредит Булбанк, Фондация Уникредит и на Центъра за нестопанско право. Надявам се да продължим да работим заедно, за да развиваме социалното предприемачество в България“, заяви след връчването на чека Соня Спасова, ръководител на Дневен център на „Светът на Мария“.


Допълнителна информация за медии:

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch