Емилиано Стайнфл стана част от генералния съвет на Конфиндустрия България

Емилиано Стайнфл стана част от генералния съвет на Конфиндустрия България

Емилиано Стайнфл, директор на Международния център на УниКредит Булбанк, стана част от генералния съвет на Конфиндустрия България. Конфиндустрия България е консултативен Комитет на Италианското Предприемачество в България. Целта е периодично да се събират най-важните италиански фирми, присъстващи в България и да се създаде организация, която да селектира  най-големите представители на италианското предприемачество.

Емилиано Стайнфл е част от екипа на УниКредит Булбанк от 2016 г., поемайки управлението на Международния център на банката. Центърът осигурява подкрепа в откриването на нови възможности, както за международни и мултинационални компании, заинтересовани от българския пазар, така и български компании, планиращи да изнасят към други страни.

Екипът на Международния център е изграден от специалисти, владеещи различни езици, със задълбочени познания за местния пазар.

Като част от генералния съвет на Конфиндустрия България Емилиано Стайнфл ще подпомага дейността и партньорството на приблизително 300 фирми-членове.


Допълнителна информация за Емилиано Стайнфл

Емилиано Стайнфл е роден в Рим, Италия. Там завършва с пълно отличие Правния факултет на университета La Sapienza, след което специализира Право на европейските общности в ISTUD (Institute of Management Studies), както и Банково дело и финанси в университета Luiss.

В допълнение към богатия европейски и междукултурен опит, Емилиано има над 25 години стаж в банковия сектор – 13 от които в УниКредит Груп. Преди да се присъедини към екипа на УниКредит Сърбия, където в периода от 2010 до 2013 година ръководи Управление „Корпоративно банкиране и международни клиенти“, е работил в няколко страни от Централна и Източна Европа, успешно изпълнявайки различни задачи, както на ниво дирекция, така и в клонова мрежа. Преди да замине за Сърбия - Емилиано е бил в ролята на Директор на cross-border управлението на Хипоферайнсбанк, член на УниКредит в Германия.

През юли 2013 година Емилиано е назначен за Главен изпълнителен директор и президент на Управителния борд на УниКредит Лизинг Сърбия, като в периода от септември 2014 година до януари 2016 година той изпълнява и ролята на председател на Управителния съвет на Асоциацията на лизинговите компании на Сърбия.

Емилиано Стайнфл говори италиански, английски, сръбски и хърватски. Има познания по немски и словашки.


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 (0) 2 9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch