Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Двама големи победители получават награда от по 5 хил. лв. за сбъдване на детски мечти

Новини

Двама големи победители получават награда от по 5 хил. лв. за сбъдване на детски мечти

Над 160 истински истории се бориха за голямата награда в кампанията „Сбъдни желание“ на УниКредит Булбанк. Поставено пред труден избор, звездното жури на кампанията, избра двама големи победители като по този начин ще донесе радост на много деца. Ваучери за по пет хиляди лева получават:

Магдалена Маринова, която иска да изгради ново пространство за детски игри в Младост;

Симона Турушева, която ще използва средствата за купуване на нов килим за тренировки на клуба за художествена гимнастика „Виктория“.

И двете победителки бяха изключително ентусиазирани от победата си. „Веднага след като научих за инициативата, знаех кое желание искам да сбъдна“, каза Симона Турушева, чиято дъщеря тренира в клуб „Виктория“. „Сбъдвайки желанието за нов килим за тренировки, ние инвестираме в най-ценното за нас – децата“, каза Симона при връчване на наградата.

Включих се в надпреварата, защото не пропускам нито една възможност да зарадвам моето дете, а и всички други деца, с които се срещнах в тази една година от майчинството си“, обясни Магдалена Маринова. Тя насърчи и другите родители „да сграбчват шанса, когато го видят“.

Наградата на публиката, която се присъжда за най-много харесвания във фейсбук, отива при Доника Янакиева, която иска да сбъдне желанието на своя приятел да гледа футболна среща в Бразилия.

Всъщност, статистиката на кампанията показва, че не е случайно, че именно три дами са победителите. Жените се оказват по склонни да сбъдват желания и те са над 65% от участниците в надпреварата. Данните показват и, че най-голям процент от участниците мечтаят за екскурзия, а най-малко – за сватба

Членовете на журито също дадоха обосновка защо са избрали две истории за победители. „Мисля, че направихме добрия избор, засягайки социално-значими проблеми и залагайки на спорта и здравето“, според Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор.  „Беше труден избор, всички предложени инициативи бяха добри. В крайна сметка ние избрахме спорта и децата и се надяваме, че ще подарим повече усмивки“, коментира главният оперативен директор на УниКредит Булбанк Енрико Минити.  “Като майка на тригодишно дете съм много доволна от избора на историите победители“, каза Гери Турийска, писател, музикант и радиоводещ. „Няколко неща движат света и едно от тях е любовта, а любовта към децата ни е бъдещето“, допълни и Магърдич Халваджиян, режисьор и продуцент.

На фейсбук страницата на УниКредит Булбанк може да се запознаете с победителите, журито и личните им послания.


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 894 518 193 , flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch