Арт творби на колега от УниКредит Булбанк достигнаха до астероида Bennu

Арт творби на колега от УниКредит Булбанк достигнаха до астероида Bennu

Три арт творби на Ивайло Христов, експерт дигитален маркетинг в УниКредит Булбанк достигнаха до астероида Bennu. НАСА публикува видео, което показва как сондата Osiris-Rex каца за кратко на небесното тяло. На борда на сондата са качени на дигитален носител три знакови творби на визуалния артист Ивайло Христов.

През 2016 година той изпраща на НАСА произведенията си, записани на дигитален носител, които по-късно са избрани да бъда качени на борда на сондата. Всяко от произведенията е свързано с конкретна фаза от работата на апарата.

В изложбата LIGHTFLIGHT, представена в пространството за съвременно изкуство УниКредит Студио, през 2018 година Ивайло Христов представи трите произведения, които пътуват на борда на Osiris-Rex. Допълнително, той представи специално създадена за изложбата арт инсталация, рисунки и живопис.

Идеята да участвам в мисия на НАСА беше мотивираща. В началото всичко беше предимно в сферата на научната теорията, но ето че моят „Автопортрет с червено сияние“ и специалният ми „Уред за разкопки“ достигнаха до астероида Bennu. Смятам, че така моите творбите ми донесоха лично космическо пътешествие и предизвикаха границите ми за възможно и невъзможно“, коментира артистът Ивайло Христов.


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 (0) 2 9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch