Нагоре икона Бутон за връщане към началото

15 ученици ще получават подкрепа през годината благодарение на клиентите на УниКредит Булбанк

Новини

15 ученици ще получават подкрепа през годината благодарение на клиентите на УниКредит Булбанк
  • Банката изпълнява ангажимента си за дарение за всеки активиран план за ежедневно банкиране в полза на програмата „Готови за успех“

Аксиния, Анета, Анна-Мария, Виктория, Галя, Георги, Димитър, Екатерина – това са някои от учениците, които през следващата година ще могат да разчитат на финансова подкрепа по програмата „Готови за успех“. 15 деца с отличен успех (между 5.60 и 6.00) ще получат годишна стипендия, благодарение на УниКредит Булбанк.

Банката дарява 15 хиляди лева, като сумата беше събрана в съвместна кампания с клиентите – УниКредит Булбанк се ангажира да дари две месечни такси за всеки план за ежедневно банкиране, активиран през Булбанк Мобайл. Благодарение на ангажираността на банка и клиенти, 15 ученика от населени места от цялата страна ще получават едногодишна стипендия. Дарените средства ще достигнат до деца от София, Монтана, Велико Търново, Шумен, Габрово, както и до по-малки населени места. 

Стипендиантската програма "Готови за успех" е проект на фондация BCause в подкрепа на обучението на млади момичета и момчета с отличен успех, загубили единия или и двамата си родители, или отгледани в институции или приемни семейства. Eдногодишната студентска стипендия за бакалаври е в размер на 2500 лева, а ученическата е 1000 лева.

Водещ критерий при определянето на стипендиантите е успехът на кандидатите, защото подкрепата за младежите не е просто знак на съпричастност към преживените загуби, а защото въпреки това постигат изключителни постижения. 

"Готови за успех" е програма на фондация BCause от 2006 година. Средствата са изцяло от дарения – от хора и компании, които подкрепят младежите в усилията им да завършат образованието си.


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 894 518 193 , flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Дарина Радославова, тел +359 887 505273, Ebsjob/SbeptmbwpwbAVojDsfejuHspvq/CH