Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Пролетен вятър

Най-новата изложба на талантливата художничка Боряна Савова в УниКредит Студио

Пролетен вятър

Предствянето на изложбата „Пролетен вятър“ през месец март не е случайно. Изборът на месеца е обвързан с Международния ден на жената и отправя посланието на автора и финансовата организация за силата и многообразието на жените, които в един справедлив и равнопоставен свят могат да разгърнат и реализират пълния си потенциал.

 

Boryana-Savova-site.jpg

 

 

„С изложбата „Пролетен вятър“ изследвам красотата и непокоримата свобода на природата. Намерението ми като артист е с гладките, но заплетени форми, изобразени в картините,  да загатна не само за плавността на вятъра, но и за неговата турбулентност. С пристигането на дъждовния облак, отличителен белег на пролетните ветрове, подсказвам за новото начало, което дъждът носи със себе си. А с рисунките с туш, междувременно, представям въображаеми цъфтящи цветя“, споделя Боряна Савова.

 

 

.

Талантливата художничка завършва степен бакалавър в специалност „Графика“ в Националната художествена академия през 2021. Занимава се с печатна графика с техниките линогравюра, суха игла и монотипия, както и с дигитална графика, в която експериментира с различни видове алгоритми за разместване на пикселите в изображението и техники за създаване на гличове.


Изложбата може да бъде разгледана разгледана от 7 март до 7 април  в УниКредит Студио, пл. “Света Неделя” 7.