Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Преходът

Преходът

УниКредит Студио представя първата самостоятелна изложба Анна-Мария Русева - „Преходът“ - история за трансформация, преминаване и примирение

Анна-Мария Русева е едва на 25 години, но познава добре житейския път на противоречия, съмнения и надежди, които могат да ни отклонят от пълноценен живот или напротив, да ни вдъхновят да бъдем все по-добри сами за себе си. Преходът е път на себепознание, в процеса на което, всяка изживяна истина има своята принадлежност и ни отвежда към нашето бъдеще. Но преходът е индивидуален път с индивидуална цел и място, към което чувстваме своята принадлежност.

 

Anna-Mariya-Prehodat.jpg

„Във всеки един момент от историята на цивилизациите ни, хората се занимават с въпроса за смисъла, същността и предназначението на живота си. В това свое търсене милиони хора се опират на вродено чувството за принадлежност към един свят на духовност, към пространство отвъд себе си.  Благодарение на уникалната ни способност да сглобяваме елементи от настоящето и миналото, от реалността и въображението си, ние строим светове, домове, скривалища и светилища на разума си. Много и различни са формите на пренасянето в този алтернативен свят. За някои той е достъпен чрез молитва, сънища, медитация, съзерцание или друг метод за откъсване от реалността.  Други индивиди остават неспособни да го изживеят и преминават жизнения си път изцяло в рамките на логичното, стриктното, полезното и необходимото. Има и хора, които пък умишлено или не, разрушават всяка граница между рационалното и фантазията и заживяват изцяло в собствената си глава. Проектът “Преходът” е именно въплъщение на човешкото търсенето, на нашите надеждите и разочарования“, споделя Анна-Мария Русева.


Вижте повече за изложбата и за Анна-Мария Русева в сайта ни.


Изложбата може да бъде разгледана между 19 октомври и 2 ноември в УниКредит Студио, пл. “Света Неделя” 7.