Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Герои

Pictoplasma x Bulgaria представя изложбата „Герои“ в УниКредит Студио

Герои

Българското издание на световния форум за съвременно изкуство, дизайн, илюстрация и анимация Pictoplasma  ще гостува в УниКредит Студио до 12 октомври. Pictoplasma x Bulgaria ще представи изложбата „Герои“, която ще ни разкаже как и къде се раждат те. 

 „За нас е удоволствие да посрещнем Pictoplasma x Bulgaria в пространството за съвременно изкуство УниКредит Студио. Радваме се да приветстваме героите на съвременния дизайн, които ще ни разкажат чрез изкуство за фокуса и тенденциите във визуалната култура на дизайн на персонажи“, коментира Ивайло Христов, член на журито, което селектира част от творбите за изложбата и старши графичен дизайнер в УниКредит Булбанк.

Участие в изложбата ще вземат и водещи артисти в сферата на дизайна, илюстрацията, анимацията, сценографията и уличното изкуство, сред които Никола Радулович, Алина Папазова, Рин Ямамура, Калоян Илиев – Кокимото, Иван Попов – Заека, Ина Валентинова, Цветана Недева – Kinderlist, Виктория Георгиева – MOUSE и др.

UCB-UniCredit-Studio-Pictoplasma-1-2023.png

„Благодарим на УниКредит Студио, за възможността да покажем как героите в съвременното изкуство увличат и вдъхновяват. С подкрепата на международното издание на Pictoplasma, за първи път в България имаме възможност да представим селекция от утвърдени и новоизгряващи български артисти с особен интерес към дизайна на образи в различни арт направления. По този начин искаме да подпомогнем развитието на нова, интердисциплинарна визуална култура и артистична общност с фокус създаването на визуални истории с герои и персонажи, коментира Лусина Терзиян, творчески директор и мениджър на Pictoplasma x Bulgaria.

 

 

Платформата Pictoplasma е основана още през 1999 година в Германия и включва ежегоден фестивал в Берлин, конференция в Ню Йорк, Академия и лятно училище за дизайн на персонажи и множество изложби. През септември тази година, за първи път форумът се проведе и у нас, във Варна, като включваше лекции, работилници, прожекции и изложба. Българското издание се осъществява с подкрепа на УниКредит Булбанк.

Изложбата “Герои” в София е заключителното събитие от фестивала.

Откриването е на 5 октомври в 18:00ч, UniCredit Studio, София (пл. „Св. Неделя“ 7), като може да бъде видяна до 12 октомври всеки делничен между 10:00 – 18:00.