УниКредит Про Ам, турнирът, предхождащ УниКредит Европейския шампионат по голф

УниКредит Про Ам, турнирът, предхождащ УниКредит Европейския шампионат по голф

УниКредит Про Ам, турнирът, предхождащ УниКредит Европейския шампионат по голф за клубни професионалисти 2016, завърши този уикенд с победа на отбора на Николай Андреев, Хранислав Коджахристов и Радослав Рашев в Pravets Golf Club.

В състезанието участие взеха 28 отбора, като любителите на голфа имаха възможност да играят с различни изявени професионалисти в двата поредни дни. Форматът бе отборен стейбълфорд на 36 дупки, с два най-добри удара за всяка дупка.

Първи в класирането стана тимът на професионалистите Стюарт Рънси (Уелс) и Грейъм Браун (Шотландия), заедно с Николай Андреев, Хранислав Коджахристов и Радослав Рашев.

Отборът победител показа общ резултат от 172 стейбълфорд точки, последван от играчите спечелили второ място - Юли Величков, Стефани Скоканска и Раян Стайков с резултат от 169 точки, заедно с професионалистите Денис Лормън (Швейцария) и Андрю Райт (Великобритания).

На трето място, само с една точка разлика (168) се класираха миналогодишните победители, отборът на УниКредитГеорги Демирев, Галин Ганчев и Коста Синапов, които играха с професионалистите Ралф Милър (Холандия) и Бенджамин Николай, от Франция.

За нас е чест да сме домакини за шеста поредна година на най-престижното голф състезание в календара на Професионалната голф асоциация на Европа“ – каза Изпълнителният директор на Тера Тур Сервиз, Лъчезар Тодоров. Той изказа своята признателност за дългогодишното партньорство и подкрепа на УниКредит Булбанк, генерален спонсор на събитието, както и на Мазда, Домейн Бояр и Трансимпорт.

За шеста поредна година голф клубът е домакин на европейския шампионат, който се организира с подкрепата на УниКредит Булбанк. Квалифицирани клубни професионалисти от над 20 страни ще вземат участие в четирите турнирни дни.

Шампионатът стартира в понеделник, 10 октомври, а на 13 октомври ще стане ясно името на европейския шампион.

Допълнителна информация за медии:

УниКредит Булбанк, Връзки с обществеността и комуникации

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Мара Барева, тел. +359 (0) 2 9264 963, nbsb/cbsfwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch