УниКредит посрещна Купата на UEFA Champions League в България

УниКредит посрещна Купата на UEFA Champions League в България

Луис Гарсия, официален посланик за България на Обиколката на Купата на UEFA Champions League, представена от УниКредит, главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян и главният оперативен директор Андреа Казини дадоха старт на 10-дневна обиколка в страната.

УниКредит Булбанк посрещна Купата на UEFA Champions League в София. Запалянковците могат да се снимат с най-престижния футболен трофей на 10 и 11 декември на популярни места в българската столица: на жълтите павета на пл. „Княз Александър I”, и на 11 декември в Парадайс център.

Луис Гарсия, официален посланик за България на Обиколката на Купата на UEFA Champions League, Ларс Еленсон, официален говорител на UEFA, главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян и главният оперативен директор Андреа Казини дадоха старт на 10-дневна обиколка в страната. Освен София, през тази година трофеят за първи път ще посети Бургас и Варна.

„Подкрепата на UEFA Champions League е повод за гордост, но и възможност да стигнем до сърцата на хората. Класният футбол обединява с позитивни емоции, а приносът към репутацията на УниКредит от това партньорство е наистина голям.“, каза главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян.

„Благодаря на УниКредит и UEFA Champions League за възможността да бъда посланик на Купата за България. Един играч винаги мечтае за този трофей. Това е сбъдната мечта за всеки футболист. Чудесно е, че УниКредит помага тази емоция да стигне до феновете. Щастлив съм да бъда част от това събитие в България, което е невероятно изживяване за всеки.“, заяви Луис Гарсия.

Гарсия вече активно туитва от България в профила си @LuchoGarcia14, както и в официалната си фейсбук страница https://www.facebook.com/luisgarciaofficialpage/

Луис Гарсия е легендарен атакуващ полузащитник, като през кариерата си е играл за Барселона, Атлетико (Мадрид) и Ливърпул. Най-големите запалянковците го видяха по време на официалното откриване на Обиколката на Купата на UEFA Champions League в България на 10 декември в 12:30 часа на паркинга на пл. „Княз Александър I”. Такава възможност ще имат и на следващия ден, 11 декември, от 11:00 часа в Парадайс център.

В рамките на следващите два дни запалянковците от София имат уникалната възможност да се доближат до величието на Купата на UEFA Champions League, представена от УниКредит:

10 декември - официално представяне на Купата на UEFA Champions League на паркинга на пл. „Княз Александър I” 1, 12:30 – 18:00;

11 декември - Парадайс център, бул. „Черни връх“ 100, 10:00 – 22:00;

Тази година за първи път за престижния трофей е построен специален атрактивен камион, който се разгръща в зрелищна конструкция с внушителните 200 кв. м. Купата е изложена на специален балкон, който се вижда отлично и от минувачи, което предоставя възможност за невероятни снимки.

За феновете са предвидени снимки с трофея, интерактивни игри и шанс да разгледат богата колекция от сувенири на едни от най-големите футболни легенди. Почитателите на най-известния спорт в света ще могат да се насладят на много аксесоари на легенди, играли в UEFA Champions League. Сред тях са Кристиано Роналдо, Икер Касияс, Лионел Меси, Дейвид Бекъм и Хавиер Санети.

Купата на UEFA Champions League започна своето приключение на 20 ноември в Прага, Чехия. След това маршрутът й продължи през Либерец, Пилзен и Търнава (Словакия). България спечели престижната роля да организира финала на европейската обиколка тази година.

След посещението в София, Купата на UEFA Champions League продължава своята обиколка на страната към Бургас и Варна:

Програма за Бургас:

14 декември - пред филиала на УниКредит Булбанк на ул. „Александровска“ 22, 11:00 – 18:00 часа;

15 декември - Мол Галерия Бургас, ул. „Янко Комитов“, 10:00 – 22:00;

Програма за Варна:

17 и 18 декември – магазин за мебели в Гранд мол Варна, ул. „Академик Андрей Сахаров“ 2, ниво 2, съответно 10:00 – 16:00 и 10:00 – 18:00.

Обиколката на Купата на UEFA Champions League е изключително важно събитие за УниКредит и футболните фенове. До тази година Купата е посетила общо 14 различни европейски държави, 68 града, за да достигне до 560 000 фенове и да им даде възможност да направят 170 000 снимки.

За двете си посещения в България, през 2009 г. и 2013 г., Обиколката на Купата на UEFA Champions League постигна значителен успех. Предишните визити на трофея донесоха невероятни емоции за много хора: поне четири двойки посетиха Купата в деня на своята сватба, заедно с всички техни гости. Много от посетителите дойдоха с деца, които се докоснаха до магията на трофея. По стара българска традиция, баща изведе своя 40-дневен син за първи път и избра да го заведе именно до Купата на UEFA Champions League. Хора в неравностойно положение пътуваха от цяла България, за да се доближат до величието на трофея. Техните потребности винаги са били посрещани с разбиране и толерантност.

Партньорството на УниКредит и UEFA Champions League

След шест години като официален спонсор на UEFA Champions League, от сезон 2015/2016 УниКредит вече е официална банка на UEFA Club Competitions – клубните турнири UEFA Europa League, UEFA Futsal Cup Finals, UEFA Super Cup, UEFA Women's Champions League и UEFA Youth League.

Допълнителна информация за медии:

УниКредит Булбанк, Връзки с обществеността и комуникации

Виктория Блажева, тел: 02/9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Магдалена Иванова: тел: 02/9232 528, nbhebmfob/jwbopwbAvojdsfejuhspvq/ch