УниКредит България дари 35 000 лева за обучението на кучета водачи

УниКредит България дари 35 000 лева за обучението на кучета водачи

Главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян връчи днес чек за дарение от 35 000 лева в полза на Фондация „Очи на четири лапи“. Със сумата ще бъдат поети издръжката и обучението на две млади кучета водачи.

Средствата бяха събрани от дарителската кампания на УниКредит Кънсюмър Файненсинг, в която се включиха и търговските им партньори - Technopolis, Praktiker, Zora, Studio Moderna, Rainbow Bulgaria, PC Store, Laptop bg, както и колеги от УниКредит Булбанк, които даряваха за каузата чрез дарителската платформа на Фондация УниКредит.

През целия ноември за всеки новоотпуснат кредит УниКредит Кънсюмър Файненсинг даряваше по 1 лев за отглеждането и обучението на кучета водачи на Фондация „Очи на четири лапи“. Събраната от тяхната кампания сума възлиза на 24 519 лева.  Търговските партньори на УниКредит Кънсюмър Файненсинг удвояваха сумата от даренията от техните обекти и така бяха набрани още 8612 лева. Допълнително около 1800 лева бяха събрани чрез Дарителската програма на  Фондация УниКредит.

Общата дарена сума от 35 000 лева е с 15 000 лева повече от събраната миналата година, когато УниКредит Кънсюмър Файненсинг отново организира благотворителна кампания в подкрепа на Фондация „Очи на четири лапи“.

„Изключително сме признателни на УниКредит Булбанк за помощта, която ни оказва“, заяви Албена Алексиева, председател на Фондация „Очи на четири лапи“. Тя отбеляза, че благодарение на средствата, дарени от банката, ще бъде запазено качеството на живот на един млад човек – Павлин Митев, който скоро ще получи своето ново обучено куче водач Марвин, а малкото куче Опра ще започне необходимата подготовка, за да може след 2 години да стане безценен помощник на незрящия си собственик.

Левон Хампарцумян изказа възхищението си от работата на хората от Фондация „Очи на четири лапи“ и от усилията, които полагат за благородната кауза.     

За фондация „Очи на четири лапи“

Фондация „Очи на четири лапи” е неправителствена организация, която  обучава кучета водачи на слепи и кучета асистенти на хора с увреждания, както и обучава хората с увреждания за работа и живот със служебни кучета. „Очи на четири лапи” е пълноправен член на европейската федерация на училищата за кучета водачи на слепи / EGDF /, както и на международната федерация на училищата за кучета водачи на слепи/ IGDF /.  Към момента фондацията е обучила над 60 кучета водачи и асистенти от породите голдън ретривър, лабрадор и немска овчарка.


Допълнителна информация за медии:

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch