Служители на УниКредит Булбанк събраха над 10 хиляди лв. за благотворителни каузи на коледен базар

Служители на УниКредит Булбанк събраха над 10 хиляди лв. за благотворителни каузи на коледен базар

Над 10 хиляди лева за благотворителни каузи събраха служителите на УниКредит Булбанк на специално организираните Коледни базари в две от локациите на банката - на „Гюешево“ 14 и на пл. „Света Неделя“ 7 в София. Инициативата се провежда за шеста поредна година. 

На импровизираните  щандове доброволци продаваха домашно приготвени коледни сладкиши, украса и сувенири, а техни колеги щедро пазаруваха подаръци за близки и приятели. В резултат бяха събрани точно 10 486 лв. Средствата ще бъдат използвани за две каузи:

Тази година със средствата от базара служителите на УниКредит ще подкрепят две каузи:

Обзавеждане на игротека в Средното специално училище с детска градина за деца с увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев“ – гр. София

Училището е първото в България и на Балканския полуостров училище за деца със слухови нарушения. В него се обучават деца от цялата страна по общообразователни програми, като се изучават и специални предмети - индивидуални и групови занятия за развитие на слуха и говора, развитие на речта, реч и предметна дейност, фонетична ритмика и моторика, музикални стимулации.

Квалификационни обучения по морски специалности за младежи без родители, от социално слаби семейства и безработни млади хора

Морски клуб "Приятели на морето"-Варна e oрганизация с идеална цел на доброволци и специалисти обединени за популяризиране и развитие на добрите морски традиции, като възпитават младите хора в дух на отговорност и ангажираност към проблемите на околната среда и устойчивото развитие. Организацията ще развие по устойчив начин дейността на социалното предприятие „Заедно на борда“. То предоставя квалификационни обучения по морските специалности „Водолаз“ и „Водач на плавателни съдове до 40 т по море“, като събраната сума от базара ще инвестират в безплатни квалификационни обучения за млади хора в неравностойно положение.


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 (0) 2 9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch