Купата на UEFA Champions League за първи път на живо в Бургас, представена от УниКредит

Купата на UEFA Champions League за първи път на живо в Бургас, представена от УниКредит

Купата на UEFA Champions League за първи път в историята на ценния трофей може да бъде видяна на живо в Бургас. Това става възможно, след като морският град беше включен в Обиколката на Купата в Европа, представена от УниКредит.

Феновете могат да се снимат с Купата на 14 и 15 декември, съответно пред филиала на УниКредит Булбанк на ул. „Александровска“ 22 до 18:00 часа и в Мол Галерия Бургас, ул. „Янко Комитов“ от 10:00 до 22:00 часа на 15 декември.

Бургас е втората спирка в България от Обиколката на Купата, а след това тя продължава към Варна.

Специални гости на Официалното откриване в Бургас бяха легендата на българския футбол Златко Янков и заместник-кметът на Бургас по спорта д-р Лорис Мануелян. Д-р Мануелян се обърна към жителите и гостите на града с пожеланието един ден отбор от Бургас да участва на финал на UEFA Champions League и да вдигне Купата. Златко Янков, който е имал честта да участва в мачове на UEFA Champions League, изрази увереност, че България има много млади футболни таланти и се обърна специално към младите хора да спортуват и да се развиват.

„Тук сме с Купата, за да потвърдим, че нашата цел в УниКредит е да бъдем близо до вас, хората в Бургас, да сме част от положителните емоции във вашето ежедневие и максимално точно, лесно и невидимо за вас да работим усилено като ваш предпочитан финансов партньор.“, каза при откриването регионалният директор „Банкиране на дребно“ за Бургас Стефан Гоцин.

„Чест прави на Община Бургас и лично на кмета Димитър Николов, че ни подкрепиха в реализацията на Обиколката на Купата в Бургас и възможността да ви я представим тук. Тази година бяхме обявени за град с най-добра спортна инфраструктура и ни пожелавам местни герои да се състезават успешно за този и други желани спортни трофеи.“, допълни регионалният директор „Корпоративно банкиране“ за Бургас Георги Димов.

УниКредит Булбанк посрещна Купата на UEFA Champions League в София на 10 декември на едно от най-емблематичните места в столицата – жълтите павета на пл. „Княз Александър I”, където Купата беше изложена в специално създаден за нея камион, изпълнен с интерактивни игри и колекция от футболни аксесоари.

Програма за Бургас:

14 декември - пред филиала на УниКредит Булбанк на ул. „Александровска“ 22, 11:00 – 18:00 часа;

15 декември - Мол Галерия Бургас, ул. „Янко Комитов“, 10:00 – 22:00;

Програма за Варна:

17 и 18 декември – магазин за мебели в Гранд мол Варна, ул. „Академик Андрей Сахаров“ 2, ниво 2, съответно 10:00 – 16:00 и 10:00 – 18:00.

Купата на UEFA Champions League започна своето приключение на 20 ноември в Прага, Чехия. След това маршрутът й продължи през Либерец, Пилзен и Търнава (Словакия). България спечели престижната роля да организира финала на европейската обиколка тази година.

Обиколката на Купата на UEFA Champions League е изключително важно събитие за УниКредит и футболните фенове. До тази година Купата е посетила общо 14 различни европейски държави, 68 града, за да достигне до 560 000 фенове и да им даде възможност да направят 170 000 снимки.

За двете си посещения в България, през 2009 г. и 2013 г., Обиколката на Купата на UEFA Champions League постигна значителен успех. Предишните визити на трофея донесоха невероятни емоции за много хора: поне четири двойки посетиха Купата в деня на своята сватба, заедно с всички техни гости. Много от посетителите дойдоха с деца, които се докоснаха до магията на трофея. По стара българска традиция, баща изведе своя 40-дневен син за първи път и избра да го заведе именно до Купата на UEFA Champions League. Хора в неравностойно положение пътуваха от цяла България, за да се доближат до величието на трофея. Техните потребности винаги са били посрещани с разбиране и толерантност.

Партньорството на УниКредит и UEFA Champions League

След шест години като официален спонсор на UEFA Champions League, от сезон 2015/2016 УниКредит вече е официална банка на UEFA Club Competitions – клубните турнири UEFA Europa League, UEFA Futsal Cup Finals, UEFA Super Cup, UEFA Women's Champions League и UEFA Youth League.

Допълнителна информация за медии:

УниКредит Булбанк, Връзки с обществеността и комуникации

Виктория Блажева, тел: 02/9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Магдалена Иванова: тел: 02/9232 528, nbhebmfob/jwbopwbAvojdsfejuhspvq/ch