Историята ни е в сърцето, бъдещето ни – в ръцете

Младежки конкурс за живопис, графика и дизайн за студенти и възпитаници на Националната художествена академия на възраст от 20 до 25 години.

В предизвикателствата на настоящото време, УниКредит Студио продължава да работи в подкрепа на младите творци и артистичната сцена в България, затова с нетърпение очакваме да видим творбите ви.

Повод за обявяване на конкурса са 20 години от влизане на групата на УниКредит на българския пазар. 

Какво са за Вас 20-те години? Накъде водят? Каква основа поставят? Какво е бъдещето, което следва от тук нататък? Вярвате ли, че имате сила да променяте света към добро? „20“ за нас не е само цифров код, а най-вече е символ на пътя ни.

Развълнувайте ни с вашите вдъхновяващи визуални образи, претворете света около Вас, разкажете ни за емоциите и очакванията си.

Условията на конкурса

  • В младежкия конкурс могат да вземат участие възпитаници на Националната художествена академия – настоящи студенти или току-що завършили обучението си млади творци, на възраст от 20 до 25 навършени години.

  • Тема на конкурса - „Историята ни е в сърцето, бъдещето ни – в ръцете“. 20-те е най-смелата и енергична възраст, в която кипят емоции, вълнения, влюбвания, пълна е с очаквания за бъдещето. Символ на пътя пред нас, на младостта, на трепетите. Но също е символ на удвоената надежда, че по-доброто предстои. Символ на претворяване на знанията в смели действия и развитие.

  • Конкурсът е разделен в две основни направления: за живопис и графика, и дизайн на банкова карта. В направление за живопис и графика, младите художници могат да участват с творби в разнообразни живописни и графични техники, създадени с традиционни или съвременни техники и материали, с изключение на изцяло дигитални произведения, видео, анимация, фото принт или инсталация.

  • В направление дизайн, целта на конкурса е създаване на илюстрация, която ще бъде използвана за дизайн на изцяло нова за българския пазар банкова карта.

Награди

  • Награден фонд в размер на 3000 лв., разпределени в три категории: За направление живопис и графика УниКредит Булбанк предоставя две награди по 1000 лв. всяка. За направление дизайн, банката предоставя една награда в размер на 1000 лв. и възможност артистичната творба да бъде включена в нов дизайн на банкова карта.

  • Изложби и артистичен каталог На победителите в младежкия конкурс ще бъде организиране съвместна изложба в УниКредит Студио, а на всички номинирани творци ще бъде организирана обща изложба в галерия Академия, в Националната художествена академия. На церемонията по награждаване на победителите ще бъде представено и специално издание на артистичен каталог с творби на всички финалисти в конкурса.

Пълни условия и необходими документи

  • Приложение 3 – Темплейт за визуализация на банкова карта (PDF)
  • Приложение 3 - Темплейт за визуализация на банкова карта (векторен файл)
  • Приложение 4 – Схема на пространството на УниКредит Студио

Срок за кандидатстване

Срокът за участие е 15 септември 2020 г., до 17:00 часа.

Конкурсните материали се изпращат на имейл адрес: tuvejpAvojdsfejuhspvq/ch

Допълнителна информация за условията на конкурса и начин на подаване на конкурсните материали може да получите на имейл адрес: tuvejpAvojdsfejuhspvq/ch


Заедно с попълнените документи на посочения имейл се изпращат и конкурсните изображения в максимална резолюция – снимки на живописни и графични произведения, както и изображения за дизайн на банкова карта.