Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Създавам семейство

Осигуряването на добро образование за вашите деца е важна част от семейното планиране. Дългосрочното спестяване на тези средства не е задължително непосилна задача.

Профил

  • 25-45 години
  • Хора, които искат да осигурят добро бъдеще за децата си
Попитайте експерт

Създавам семейство

Хората на тази възраст най-често казват:

Нямам достатъчно доходи, за да спестявам.


Срокът е много дълъг.


Когато дойде времето, ще тегля кредит.


Като родител вие носите отговорността за грижата и сигурността на вашите деца. Не допускайте евентуални неочаквани събития, застрашаващи вашето здраве и трудова заетост, да разклатят финансовата стабилност на вашето семейство.

Какво трябва задължително да направите?

Започнете да спестявате за времето след пенсиониране

Спестявайте за времето след пенсиониране

На тази възраст едва ли си представяте какво ще правите след 35 години, но този момент ще дойде по-бързо, отколкото си мислите. Имайки предвид това, бихте ли могли да живеете с 360 лв. на месец (среден размер на пенсиите в България през 2017 г.)? Ако това е по-малко, отколкото сте очаквали, вероятно ще трябва да започнете да спестявате, за да си помогнете в бъдеще.

  • Започнете със съставяне на месечен бюджет и разпределете правилно сумите, като си поставите приоритети. На първо място са постоянни и неотложни разходи (вноски по кредити, битови сметки, храна и т.н.).
  • От останалата сума заделете част, която да спестявате ежемесечно в инвестиционен или пенсионен фонд, като се стремите тя да е около 10% от дохода ви. Превърнете го във ваш неотложен ангажимент, точно както плащате сметка си за ток и телефон.
  • Задайте това да се случва автоматично чрез превод от сметката, по която постъпва месечния ви доход.

Осигурете бъдещето на децата си

Дългосрочно спестяване за образованието на вашите деца

Дългосрочното спестяване за образованието на вашите деца е важна част от семейното планиране и не е непременно тежка задача. Ако планирате реалистично и отрано, шансовете да им осигурите добър старт в живота се увеличават значително.

Не оставайте решаването на толкова важен въпрос за последния момент – тогава може да не разполагате с варианти. Представете си, че моментът за заплащане на такси за обучение в университет в чужбина настъпи, а финансовото ви състояние не позволява да получите кредит от банка.


Застраховайте живота и здравето си

Застраховайте живота и здравето си

Ако все още нямате натрупани спестявания, то вие и семейство ви сте изложени на риска да изпитате сериозни финансови проблеми при настъпване на неочаквани събития, които биха могли да застрашат здравето ви.

Убедете се, че сте предприели всичко необходимо за покриване на вашите кредитни задължения, ако нещо подобно се случи. Най-доброто решение е застраховка живот, при която застрахователят изплаща парична сума за погасяване на банкови кредити, в случай на фатален край или трайна загуба на неработоспособност.


Свържете се с експерт

Моля, въведете име и фамилия на кирилица
Имейл икона Моля, въведете валиден email.
Телефон икона Моля, въведете валиден телефон.
Моля, премахнете линка от съобщението и опитайте пак.
Проверката за роботи е задължителна