Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Златни години

Съществуващата пенсионна система в България се основава на три стълба - държавно обществено осигуряване, допълнително задължително осигуряване и допълнително доброволно осигуряване.

Инвестирайте в Доброволни пенсионни фондове за да си осигурите добър стандарт на живот през златните години на пенсионирането. Започнете да заделяте част от дохода си за пенсия възможно най-скоро.

Профил

  • 45-55 години
Попитайте експерт

Златни години

Хората на тази възраст най-често казват:

Времето е най-добрият приятел на спестяванията. Често обаче се сещаме за тях, когато е прекалено късно и времето ни притиска. С наближаването на възрастта за пенсиониране е добре дa си зададете някои въпроси:


Мога ли да си позволя да се пенсионирам?


Ще мога ли да продължа да работя и след възрастта за пенсиониране?


Освен полагащата ми се държавна пенсия, ще разполагам ли с други източници на доход – допълнителна пенсия от универсален пенсионен фонд, наеми от недвижими имоти?


Ако отговорът на тези въпроси е отрицателен, трябва незабавно да помислите за заделяне на част от дохода ви за пенсия. Никога не е късно да започнете да спестявате!

Какво трябва задължително да направите?

Започнете да заделяте част от дохода ви за пенсия

  1. Разберете какъв би бил приблизителният размер на пенсията, която ще получавате. Вижте на zlatnigodini.bg.
  2. Съставете месечен бюджет и разпределете правилно сумите, като си поставите приоритети. На първо място са постоянни и неотложни разходи (вноски по кредити, битови сметки, храна и т.н.).
  3. От остатъка определете сума, която да спестявате ежемесечно в инвестиционен или пенсионен фонд. Бъдете разумни, но не се притеснявайте да спестявате по-големи суми. Задайте това да се случва автоматично чрез превод от сметката, по която постъпва месечният ви доход.
  4. Посетете най-близкия филиал на UniCredit Bulbank. Нашите консултанти ще ви предложат подходящи продукти, отговарящи на вашия профил и цели.

Свържете се с експерт

Моля, въведете име и фамилия на кирилица
Имейл икона Моля, въведете валиден email.
Телефон икона Моля, въведете валиден телефон.
Моля, премахнете линка от съобщението и опитайте пак.
Проверката за роботи е задължителна