Зелени идеи за ежедневието

Зелени идеи за ежедневието

В предишни статии в блога на УниКредит Булбанк ви предложихме по 5 начина да бъдем по-зелени у дома и в офиса. Поканихме ви да споделите и вашите идеи, като обещахме за най-добрите от тях да разкажем в следващи материали. Благодарим на всички, които ни писаха! Ето вашите предложения:

Как да пестим вода

Поставянето на аератори на чешмите води до намаление на използваното количество вода, без това да се отрази на качественото измиване. Друг начин да пестим вода е да спрем кранчето докато си мием зъбите. Така намаляваме сметката си и пазим природата.

Как да намалим пластмасата

Рециклирането е важно, но ограничаването на пластмасата, която използваме, е по-доброто решение. Как да постигнем това? Получихме няколко ваши идеи. В ежедневието можем да избягваме ползването на пластмасови сламки – в действителност те не са ни необходими. При по-специалните поводи, хубава идея е ако подаряваме цветя на любимите си хора, те да са без целофан или опаковки. За подаръците, пък, по-екологично е да използваме опаковъчна хартия, а не найлонови опаковки.

Как да ограничим отпадъка от текстил

Децата растат бързо, а дрешките умаляват. Вместо да ги изхвърлим, можем да раздадем на приятели с по-малки деца, да занесем в детската градина или да дарим в контейнерите на червения кръст за тези, които се нуждаят от тях. В избора на наши собствени дрехи е добре да залагаме на естествените материи – освен, че са по-екологични, те са добри за кожата ни и като цяло за здравето ни.

Бонус идея

За тези от вас, които обмислят покупка на имот с висок енергиен клас, УниКредит Булбанк предлага възможност да се възползвате от преференциални условия за ипотечно кредитиране. Зелената ипотека от УниКредит Булбанк означава 5% по-малко разходи за клиента при закупуване на жилище в сграда с енергийна ефективност клас А или по-висок.

Какво още можем да правим в ежедневието си, за да пазим околната среда и да живеем по-природосъобразно? Пишете ни на hsffoAvojdsfejuhspvq/ch, за да продължим да споделяме най-добрите идеи.

 


Гергана Манолова

Отдел „Управление на проекти и портфолио“

Специалист управление на проекти

Гергана Манолова е Специалист управление на проекти в УниКредит Булбанк и член на Милениъл борд на УниКредит. Работата й е разнообразна и свързана с управлението на стратегически за банката проекти. Привърженик е на ученето за цял живот. Обича животните и се грижи за кокер шпаньол. В свободното си време работи за доброволни каузи, пътува и прекарва време с приятели.

Hfshbob/NbopmpwbAVojDsfejuHspvq/CH

Вижте всички статии от Гергана Манолова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни