5 начина да бъдем по-зелени в офиса

5 начина да бъдем по-зелени в офиса

Скоро ви разказах за моите начини да направя дома си по-зелен и да ползвам услуги по природосъобразен начин. Някои от тях лесно бихме могли да приложим и в офиса, например да загасяме осветлението когато напускаме стаята или да принтираме по-малко. Можем да направим и още стъпки към по-зелено офис пространство. Ето как:

Да си носим бутилка за вода за многократна употреба

Докато сме в офиса, за да се хидратираме е добре да пием повече вода. Ако обаче използваме пластмасови шишета, това означава много отпадъци в края на деня. Алтернативно можем да си носим керамична чаша за кафе и бутилка за вода за многократна употреба, от която да пием. Същото важи и за керамични чинии и метални прибори, които да имаме в офиса вместо еднократните.

Да рециклираме

Ако все пак не е възможно да използваме собствени съдове за храна или вода, то е важно да изхвърлим разделно отпадъците си и да ги рециклираме. В нашия офис отдавна събираме пластмасовите капачки от бутилки за „Капачки за бъдеще“, а през юли УниКредит Булбанк се включва в инициативата със специална кампания, за която ще откриете повече тук.

Да извадим от контакта устройствата, които не използваме

Когато работим в офиса, но после ни предстоят няколко поредни дни работа от къщи, добре е да изключим устройствата, които са включени в контакта, но няма да използваме. Такъв например е настолния монитор или устройства като принтер и шредер. След края на работния ден изключвайте напълно своя компютър, за да пестите енергия и да запазите батерията му за по-дълго.

Да избираме стълбите пред асансьора

Добър начин да се погрижим за собственото си здраве, а и за околната среда е да се качим до офиса по стълбите вместо с асансьора. Освен че прибавяме крачки към изминатото разстояние за деня, пестим и електроенергия. Ако все още не сте убедени, припомнете си 5 причини да предпочетем стълбите пред асансьора.

Да имаме повече цветя в офиса

Освен че правят нашето работно място по-красиво и приятно, цветята създават кислород, затова е добре да имаме от тях в офиса. Не забравяйте да ги поливате, за да ви радват по-дълго.

Изборите, които правим всеки ден могат да направят офиса ни по-зелен и природосъобразен, а така и по-уютен и приятен. Открийте вашите начини и се опитайте поведенията ви да останат устойчиви, за да бъде по-зелен вашия личен свят! Ако имате още идеи как офиса да стане по-зелен, споделете ги с нас на hsffoAvojdsfejuhspvq/ch,  а най-добрите от тях ще обобщим в следващи материали в блога на УниКредит Булбанк.


Гергана Манолова

Отдел „Управление на проекти и портфолио“

Специалист управление на проекти

Гергана Манолова е Специалист управление на проекти в УниКредит Булбанк и член на Милениъл борд на УниКредит. Работата й е разнообразна и свързана с управлението на стратегически за банката проекти. Привърженик е на ученето за цял живот. Обича животните и се грижи за кокер шпаньол. В свободното си време работи за доброволни каузи, пътува и прекарва време с приятели.

Hfshbob/NbopmpwbAVojDsfejuHspvq/CH

Вижте всички статии от Гергана Манолова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни