Стаж в УниКредит Булбанк от първо лице

Стаж в УниКредит Булбанк от първо лице

Стажантската програма на УниКредит Булбанк дава шанс на талантливи студенти и млади професионалисти да започнат своята кариера в банката. Ежегодно между 400 и 500 стажанти участват в нея, като близо 25% продължават своя кариерен път в банката. През 2015 г. бъдещите стажанти могат да избират от позиции в цялата страна, в централата и в клоновата мрежа на банката. Много от настоящите мениджъри и ключови наши служители са направили първите си кариерни стъпки именно чрез Стажантската ни програма.

Най-важното при търсенето на нови колеги е потенциалът за развитие! Подбираме хора, които искат да се учат и развиват, да излязат от зоната си на комфорт, да приемат предизвикателствата и да постигат резултати, които надминават очакванията им“, коментира Иван Папазов, Старши мениджър „Планиране, подбор и системи за възнаграждение“ в УниКредит Булбанк.

Какво означава да си стажант в най-голямата българска банка, какви са предизвикателствата, кое е най-ценното в работата при нас – това са част от въпросите, на които се опитахме да намерим отговор от Василена Донева, стажант в управление “Частно банкиране“.

Разкажи ни малко повече за себе си. С какво се занимаваш, в кои сфери са твоите интереси?

Завърших бакалавър по Икономика в Берлин, Германия. В момента съм за няколко месеца в България, тъй като очаквам резултати за прием за магистратура. Интересите ми са в сферата на финансовите пазари и паричната политика в световен мащаб и свързаните с това възможности за инвестиции.

Защо избра да започнеш стаж в банката?

Избрах да започна стаж в банката, тъй като УниКредит е най-реномираната банкова институция в страната и с безупречна репутация.

Какви са задълженията ти в управление „Частно банкиране“?

Стажант съм в инвестиционния отдел на управление „Частно банкиране“. Основната ми задача е да подкрепям колегите в ежедневната им работа. Имах възможността да изготвя месечния икономически бюлетин двуезично за нашите клиенти и да участвам в процеса на подготовка на инвестиционни предложения за тях.

Кое е за теб най-голямото предизвикателство в работата?

Предизвикателство за мен е развитието на силна интуиция за вземане на правилни решения и перфектно свършената работа.

Какви са плановете ти за бъдещето?

Плановете ми са да продължа образованието си и да завърша магистратура по икономика и финанси. В бъдеще желая да се развивам професионално в банковата сфера, като за свой работодател бих предпочела международна банкова институция.

Кои са трите най-ценни умения, които научи по време на стажа си в банката?

Най-ценните придобити умения са работата в екип и сътрудничеството с колеги в различни структури на Банката, начинът за комуникация с клиенти и отговорността към поставените задачи.

 Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни