Развиваме смелите решения

Развиваме смелите решения

Ако се чудите дали е възможно да повлияете на бъдещето си, то  отговорът е „да” – като инвестирате в обучение. Подобна инвестиция винаги е печеливша, никога не е напразно да придобием ново умение или да усъвършенстваме компютърната си грамотност.

Ние от „Човешки ресурси“ на УниКредит в България знаем, че съдържанието на едно обучение е само половината от условието то да бъде успешно. От не по-малко значение е средата, в която се провежда. Средата би могла да повлияе положително и да предразположи към по-ефективно усвояване на информацията. И ако точно тук осъдително повдигнете вежди с въпрос: „Какво значение има къде ще уча?”, ще побързам да ви отговоря с въпрос: Кога ще ви е по-лесно да запомните фраза на чужд език: когато в съседната стая бучи бормашина, или когато сте с приятели в неформална среда? Ще се съгласите, че определено е по-лесно в приятна обстановка с хора, на които имаме доверие. Именно за създаването на подобна среда през последната година посветихме много усилия в УниКредит Булбанк. Вярваме, че обстановката е силен фактор за възприемане на новото, а оттам и за подобряване на резултатите в работното ни ежедневие.

Всичко започна с планиране как да обновим учебните зали и да създадем един модерен, удобен и приветлив Център за обучение. Ангажираните в проекта екипи помислиха за необходимите ремонти, цветовете на обзавеждането, озвучаването, имената на залите и т.н. Появиха и доста смели идеи – например стените на две от залите за компютърни обучения да бъдат изрисувани с графити. Модерните обучения се нуждаят от нетрадиционен подход.

Решението за двете зали открихме в лицето на Андон, Калоян и Любослав, ученици в Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров”, които рисуват графити под псевдонима DOBUKO. Трябваха им точно два дни, за да пресъздадат две от своите идеи върху стените на компютърните зали. Когато ги попитах как се сработват, за да развият на значително по-голям мащаб идея, нарисувана първо на хартия, ми отговориха:  - „Лесно е. Всеки един от нас е добър в различно нещо и се допълваме”. Този общ поглед към по-голямата цел ме вдъхнови за следващите месеци напред и с нетърпение зачаках работата по обновяването на останалите зали от учебния център да приключи. Бях изключително доволна, че ние от УниКредит инвестираме в добрите идеи и развиваме смелите решения.

Представа за атмосферата в новия учебен център на УниКредит в България може да получите от кадрите, които заснехме по време на изрисуването на компютърните зали с графити. Приятно гледане.

 


Мариета Иванова

Управление „Човешки ресурси“

Nbsjfub/JwbopwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Мариета Иванова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни