От първо лице: Как спечелихме „Моята банка на бъдещето“

От първо лице: Как спечелихме „Моята банка на бъдещето“

Първоначалната еуфория от бляскавия финал в петото издание на студентския проект „Моята банка на бъдещето“ отмина. Решихме да се срещнем с победителите и техните ментори, за да чуем от първо лице впечатления от участието им в проекта. Вижте какво споделиха те за блога:

Ирина Данова:

 „Моята банка на бъдещето” - точно това име привлече вниманието ми най-силно. Тази мотивация на банката да се развива и да създава бъдещето преди всички останали. Още в първите минути с екипа разбрах, че съм направила най-добрия възможен избор с проекта „Добавена реалност“. Всеки от нас сподели нещо за себе си и това ни помогна да разберем колко общи интереси имаме всъщност и колко идеално бихме се сработили. Така на шега измислихме и името си - „Сродни души”. Чувствайки се на точното място, в точното време с правилните хора, ние вече бяхме силно мотивирани да постигнем нещо впечатляващо. Получихме сериозна подкрепа в лицето на нашите ментори Мали и Тодор, които съумяха по невероятен начин добре да ни нахокат за първоначалното изоставане, но едновременно с това и да ни мотивират в краткото оставащо време да създадем уникален продукт. Тогава започна истински сериозната работа. Всеки от нас положи огромни усилия, по цял ден се работеше по тесктовете, презентацията и различни изображения, а вечерта продължаваще до късно с конферентен разговор, в който обсъждахме постигнатото до момента. Накрая, сигурни в успеха на идеята ни и добрата подготовка, дойде време и за финалните акорди. Заставяйки пред журито и виждайки интереса им, притеснението изчезна и беше време да покажем, че точно нашата идея би спомогнала сериозно в подобряването на контакта с голям брой клиенти. Така с всяка следваща дума ние се чувствахме все по-уверени, а усмивките по лицата на топ мениджърите ни стимулираха да разказваме още и още любопитни факти около нашата идея. Най-емоционалният миг настъпикогато обявиха победата ни и получихме високата оценка на всички тези професионалисти. Видяхме, че всяко едно вложено усилие се оценява и винаги си струва да се постараеш, защото ще дойде момент като този, когато ще усетиш подкрепата от всички около себе си. Така накратко мина един месец -започваш с голям ентусиазъм, преминаваш през сериозни предизвикателства и стигаш до огромно щастие и гордост от постигнатото.

Тони Кованджиева:

Предизвикателство е да работиш по общ проект с непознати хора, които живеят в различни градове - организацията и комуникацията е малко по-трудна, но ние като екип съумяхме да се организираме и да се подготвим достатъчно добре.

Честно казано, не очаквах да спечелим, тъй като в началото ни беше по-трудно да си наместим графиците и да се организираме, но на финала се стегнахме и успяхме да представим идеята си по добър начин.

Много се притеснявам да презентирам пред хора и това беше и една от основните ми цели - да се престраша и да опитам. Много се радвам, че УниКредит Булбанк дава подобна възможност на студентите, които са мотивирани да се развиват. Както знаем, много е трудно млад човек да се ориентира каква кариера иска да  гради, без да има подходящия опит. Това със сигурност е допълнителен плюс на програмата.

Александра Вълканова:

Радвам се че се включих в проекта. Преживяването беше ново и много интересно за мен. Работих по тема, която беше непозната за мен, с хора, които не познавах. Затова вълнението, когато започнахме, беше голямо. Осъзнах, че мога да се справя с работата в екип, защото до този момент беше голямо предизвикателство да се сработя с други хора, но не мога да не спомена че и екипът ми беше много добър. Събрахме се млади, амбициозни хора, изслушвахме се и обсъждахме заедно, правехме компромиси и в крайна сметка създадохме един проект, който се превърна във фаворит на журито.

Лично аз изживях доста емоции покрай проекта. В началото вълнение, после затруднение, по едно време дори ми трябваше много малко, за да се откажа. Но в крайна сметка не мога да не спомена и менторите, които ни подтикнаха да настъпим газта и да завършим проекта. А накрая дойде и голямата радост – впечатлихме журито и е страхотно, когато някой оцени работата ти.

Сигурна съм, че бъдещите участници също ще преминат през подобни чувства, но моят съвет е да не се отказват за нищо на света. Друг съвет, който мога да дам, е да бъдат търпеливи и склонни да правят много компромиси, защото това е екипна работа и целта тук е не да се докажеш и да засенчиш другите в отбора, а да създадете единна цялост, която да работи перфектно и да представя най-доброто. Съветвам младите хора да участват активно, защото това е една възможност да предизвикаш себе си и да обогатиш своята личност.

Тодор Кондев, ментор:

Изключително доволен съм, че имах възможност да работя в екип с Мали и момичетата от проект „Добавена реалност“. Пътешествието беше вълнуващо, със своите върхове и падове (нормално за един креативен процес), но триумфът накрая беше пълен. Гледайки назад, мога да определя като ключов един момент в последната седмица, в който ние с Мали трябваше да намерим начин да „задвижим“ работата на момичетата, а те от своя страна да преодолеят препятствието да шлифоват и представят идеята си по най-добрия начин. Ако не бяхме успяли да се справим, сега нещата щяха да са доста различни за екипа, но в този момент всеки намери правилните думи, устрем, енергия и убеденост, че нещата ще се получат.

Поздравления и за останалите отбори с техните ментори за достойната конкуренция и също толкова стойностни идеи. Надявам се догодина да се видим отново. А за вас студенти – кандидатствайте и покажете най-доброто от себе си – заслужава си!

Малинка Петрова, ментор:

Страхотно е да се работи с толкова млад и енергичен екип. Изключително интересно и полезно за нас като ментори бе да видим банката през очите на студентите. През последния месец често „брейнстормвахме“  и дискутирахме различни идеи и подходи как да приложим добавената реалност в банкирането. Обсъждахме какво се харесва и какво не на студентите при взаимодействието им с банковите институции и на практика това много ни помогна в изчистването на концепцията по проекта.  

Съветът ми към всички студенти е:  бъдете активни и се включвайте в подобни инициативи. Заслужава си! Търсете различното, нестандартното, бъдете винаги усмихнати и не се страхувайте да предизвиквате себе си.

 


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни