Стажант с кауза - мисията възможна

Стажант с кауза - мисията възможна

„Инициирай пестенето на основни ресурси в офиса“, „Рециклирай повторно хартията“, „Въведи правилото 20-20-20“, „Направи хранилка за птици заедно с колегите“… Не, това не са новите задължения на служителите в УниКредит Булбанк. Това са само част от каузите, които наши стажанти изпълниха по време на техния стаж в банката.

„Стажант с кауза“ е инициатива на CSR Bulgaria, обединяваща свежите, амбициозните, мотивираните и социално отговорните млади хора, които искат да градят бъдещето си на основите на отговорност към природата, обществото и планетата.

Чрез подкрепа на проекта „Стажант с кауза“, УниКредит Булбанк дава шанс на своите стажанти да променят себе си и работните навици на хората около тях. С участие в инициативата стажантите могат да добавят стойност, като изпълнят избрани от тях една или повече каузи, подпомагащи устойчивото развитие на компанията.

• Не е нужно да чакаме “Часът на земята”, за да напомним, че трябва да консумираме разумно основните ресурси като ток, вода и парно. Подобни инициативи са полезни, но не достатъчни.

• Да разговаряме с колегите си за това как може да бъдат по-пестеливи в офиса...всеки ден! Да им напомняме да гасят своите компютри, лампите и парното, когато са извън офиса за по-дълго време.

• Да намерим и споделим с колегите си идеи за рециклиране и повторно използване на хартията в нашия офис.

• Да прилагаме правилото "20 - 20 - 20": след всеки 20 минути работа с компютър да се прави почивка за поне 20 секунди. През тези 20 секунди да гледаме предмет, който се намира на около 20 метра разстояние от нас. По този начин съзнанието се успокоява, а очите си почиват.

Това са само част от каузите, които наши стажанти изпълниха през изминалите месеци.

При грешно принтирани документи използвам хартията, за да си водя записки на задната страна на листа“, споделя Иван Стоянов, един от нашите стажанти с кауза. „Провеждам дискусии с колегите си относно включването на лампи в офиса през деня и полезността от дневната светлина! Вече не вредим на зрението си, поне с това“, допълва го Симона Цакова, стажант в Корпоративен център, Варна. „Първата инициатива, която изпълних, беше правилото „20-20-20“. Много ми помогна страхотния изглед към шадраваните до Общината във Варна.“, сподели и Трифон Тодоров, друг стажант с много каузи, който в момента е част от екипа в Корпоративния център във Варна.

"Стажант с кауза" беше огромно предизвикателство и удоволствие за мен. Веднага след като научих за инициативата реших, че видимо лесни за изпълнение неща могат да освежат обстановката и да сплотят екипа. Именно и за това се заех с изпълнението им. "Стажант с кауза" е опит, който препоръчвам на всички млади хора“, обобщава емоцията от участието в инициативата Ивета Шопова, бивш стажант в УниКредит Булбанк.

Ако и вие искате да се включите в проекта „Стажант с кауза“, посетете сайта на инициативата и изберете своята кауза.Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни