Коледният базар на УниКредит Булбанк събра над 10 хил. лева за благотворителност

Коледният базар на УниКредит Булбанк събра над 10 хил. лева за благотворителност

Коледният благотворителен базар, станал вече традиционен за нас в УниКредит Булбанк, е любимото ми време в офиса. Това е моментът, в който виждам колегите си в съвсем различно амплоа – като ентусиазирани доброволци, майстори на ръчно изработена украса, кулинари, продавачи, клиенти. И всичко това с идеята да допринесат за една благородна кауза.

Тази година Коледният базар надмина очакванията ни. Седмица преди събитието организацията вече кипеше с пълна сила. Колегите изработваха украшения за елха, коледни картички, ангелчета, плюшени играчки и какво ли още не. Много от тях демонстрираха кулинарния си талант, приготвяйки домашни сладкиши, торти и бисквити. Организацията течеше с пълна сила в три от централните сгради на банката в София – на пл. „Св. Неделя“, на ул. „Иван Вазов“ 1 и на ул. „Гюешево“ 14.

В деня на събитието фоайето на централата на пл. „Св. Неделя“ се оказа тясно за подготвената продукция и за всички желаещи да се включат. Още от сутринта нетърпеливите колеги вече бяха образували дълга опашка пред масите с коледна украса и сладкиши. Настроението бързо придоби празничност с всички тези разхождащи се по коридорите служители с коледни шапки, играчки за елха и плюшени пингвини, закупени от базара.

Специални гости на събитието бяха три от най-популярните кулинарни блогърки у нас – авторката на сайта „1001 рецепти“ Сандра Алексиева, Йоана от „Кулинарно – в кухнята с Йоана“ и Радостина от изкушаващия блог Life Bites. Те бяха приготвили традиционни коледни сладки, шоколадов кекс, морковен сладкиш и други превъзходни кулинарни произведения, които светкавично привлякоха вниманието на колегите.

 

„Ками, къде са твоите сладки?“, „Ама нали са здравословни?“ – любопитството към пъстрите украси вървеше редом с възхищението от личния принос и креативност на колегите, приготвили домашни сладки и украси за базара. Освен кулинарни таланти, на базара успяхме да видим и други артистични прояви на наши колеги. Велизар Гутов от „Алтернативни канали“ бе нарисувал уникални графики с точкуване, както и черно-бели картини с туш. Едно от неговите произведения - графика на новопостроената централа на УниКредит в Милано, бе закупено от Андреа Казини, главен оперативен директор на УниКредит Булбанк. Той си взе и един от превъзходните морковени сладкиши на Сандра, приготвени специално за базара.

Равносметката в края на деня изненада дори нас, организаторите. В трите сгради на банката бяха събрани общо 9646 лв. Средствата ще отидат в подкрепа на три каузи, предложени от доброволците:

- Подкрепа на Митко да израсне с SOS майка и набиране на средства за консумативи за Фондация "Надежда за малките" по предложение на доброволците от сградата на „Иван Вазов“.

- Подкрепа на "Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун" по предложение на доброволците от сградата на „Света Неделя“.

- „За силата на духа и вярата в доброто на две деца от Попово“ - Подкрепа на Донка и Божидар, страдащи от рядко генетично заболяване по предложение на доброволците от „Гюешево“.

Паралелно с оказаната съпричастност към благотворителните каузи, в рамките на базара се продаваха сувенири на Animal Rescue Sofia от нашата колежка Маргрета Пановска, която е и доброволец там. Със своя ентусиазъм и активно участие тя доказа, че „Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните”, събирайки малко над 1300 лв. от продажбата в подкрепа на животинките от приюта в Богров.

За нас беше истинско удоволствие за поредна година да бъдем част от тази инициатива, която обедини колегите от банката в името на благородна цел. Коледните и Великденски базари, организирани вече 2 години в УниКредит Булбанк, ни дадоха повод да се замислим, че една мечта може да бъде толкова голяма, колкото големи са сърцата ни.

Повече снимки от базара можете да видите в нашата фейсбук страница.


Георги Грънчаров

Мениджър Онлайн комуникации

Hfpshj/HsbodibspwAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Георги Грънчаров


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни