Защо е важно да имам застраховка при пътуване в чужбина?

Защо е важно да имам застраховка при пътуване в чужбина?

Хубавото време е тук, а с него откриваме и сезона на повече приключения! 😊 Когато стягаме багажа за предстоящо пътуване, винаги се питаме „Дали изпуснах нещо?“ и често се случва да сме пропуснали един от най-важните елементи – туристическата застраховка. Пътуването е вълнуващо преживяване, което всички чакаме с нетърпение, но не трябва да забравяме, че понякога то може да крие и рискове.

Непредвидени ситуации, като злополука, заболяване, изгубен багаж или отмяна на полет, могат да възпрепятстват ваканцията ви и да ви струват скъпо. За да се предпазите от финансови притеснения и да си осигурите допълнителна защита, е важно да имате застраховка при пътуване. Ето някои от ключовите причини, поради които е важно да имате такава застраховка 👇

⭐ Медицинската застраховка е важна, дори да пътувате в рамките на Европейския съюз. С нея получавате:

 • Covid покрития и 24-часова линия за съдействие;
 • Медицински разноски в чужбина;
 • Защита на пътнически багаж;
 • Издирване и спасяване и не само!

Имайте предвид, че в чужбина медицинските услуги могат да бъдат в пъти по-скъпи. 💰 Точно затова би било във ваша полза да сключите застраховка, която покрива:

 • Различни медицински разходи;
 • Дентална помощ;
 • Кражба и загуба на багаж.

⭐ Отмяна на пътуване: Непредвидени събития, като например заболяване или злополука, могат да ви принудят да отмените пътуването си. Застраховката "Отмяна на пътуване" ще ви възстанови парите за самолетни билети, хотелски резервации и други разходи, свързани с пътуването.

⭐ Не пропускайте да проучите и комбинираните варианти, които ви предлагат предимствата на медицинската застраховка и отмяната на пътуване в едно.

⭐ Медицинска застраховка с отмяна на пътуване: по този начин бихте могли да си осигурите двойна защита за периода преди пътуването и по време на самото пътуване в чужбина.

Освен това, чрез застраховката си гарантирате 👇

 • Знание, че сте защитени: Застраховката ви дава спокойствието, че сте предпазени в случай на непредвидена ситуация.
 • Помощ в случай на нужда: Асистанс компаниите предлагат 24/7 помощ в случай на нужда. Те могат да ви помогнат да намерите лекар, болница, аптека, такси или други услуги.
 • Възможност за по-пълноценно пътуване: Когато сте сигурни, че сте финансово защитени, можете да се насладите на пътуването си без да се притеснявате от евентуални проблеми.

Когато избирате застраховка при пътуване, е важно да обърнете внимание на следните аспекти:

 1. Определете вашите нужди: Каква е продължителността на пътуването ви? Коя е дестинацията ви? Какви рискове покрива застраховката? Какви са лимитите на покритие?
 2. Цената на застраховката: Колко струва застраховката? Има ли отстъпки за деца, семейства или за пътуване в определени дестинации?
 3. Сравнете предложенията на различни компании: Обърнете внимание на покритието, цената и условията на застраховката.
 4. Асистанс компания: Коя е асистанс компанията, която ще ви помага в случай на нужда? Какви са отзивите за нея?
 5. Прочетете внимателно полицата: Уверете се, че разбирате всички условия на застраховката.

Застраховката при пътуване е малка инвестиция, която може да се окаже незаменима и да ви спести много главоболия и пари. Пътуването е приключение, но не е нужно да рискувате излишно Тя е вашият билет за спокойствие и сигурност, вашият верен спътник, който ви дарява с увереност и защита, за да пътувате по света. 💗

Със застраховка в джоба си, вие превръщате:

 • Несигурността в сигурност: Не се притеснявайте за неочаквани разходи, а се фокусирайте върху незабравими преживявания.
 • Проблемите в решения: С помощта на асистанс компаниите, всяко препятствие е преодолимо.
 • Страховете в смелост: Погледнете към нови хоризонти за пътешествията си, знаейки, че сте финансово защитени.
 • Пътуването в истинска свобода: Потопете се в магията на света, без да се тревожите за евентуални трудности.

Застраховката при пътуване е инвестиция в безгрижие и увереност... Нека тя ви дари с крила, за да полетите към нови приключения! 🛫 Можете да сключите онлайн застраховка само в няколко бързи стъпки - без попълване на сложни полета и посещение на физически офис.


Ако темата ви е била интересна и сте на вълна пътуване, ето още няколко статии от блога на УниКредит Булбанк, които биха ви били полезни 👇

7 интересни кътчета в България, които да добавите на картата си за приключения
7 задължителни неща, които да сложите в багажа за лятната почивка
7 красиви места в България, които да посетите през лятото
Приказки от дигиталния свят: Удобства в телефона, дори по време на почивка
Лято на 4 колела – кемпер ваканция за приключенци
Планирахте ли лятната почивка?

 


Симона Шангова

Екип "Дигитален маркетинг и реклама"

Експерт "Дигитален маркетинг“

Вижте всички статии от Симона Шангова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни