7 задължителни неща, които да сложите в багажа за лятната почивка

7 задължителни неща, които да сложите в багажа за лятната почивка
  • Календар икона 24 август 2022
  • Око икона 750
  • Етикет икона

Един куфар и хиляди възможности за летни преживявания. На море, на планина, в града, на село... Къмпинг, хотел, палатка под звездите или пък на гости на приятел. Опциите сякаш са безкрай, а душата копнее да опита от различните вкусове на живота – за лекота, за свобода и нови, непознати хоризонти.

Август ни намигва закачливо с едното около, предизвиква ни да отпуснем душата и го слушаме. Подаряваме си дълги уикенди, за да се радваме на живота и да подсилваме приключенската тръпка в себе си. Събираме миди от плажа, слънчеви лъчи на изгреви и залези, както и много горещи спомени с любимите хора, които да ни топлят и през зимата.

На фона на всичко това в Топ 7 през август решихме да ви споделим кои са най-важните 7 компонента от ваканционния багаж, без които не тръгваме на път. Сигурни сме, че всеки има няколко задължителни неща (извън стандартните), а дали ще припокрием поне едно от вашите – прочетете в статията. 

Външна батерия за зареждане на телефона (Пауър банк)

Задължително я прибираме в багажа. Знаете как е, по време на почивка – правим снимки и видеа, ползваме GPS, търсим места с гледка, ресторанти, хотели и какво ли не, а батерията на мобилните устройства пада по-бързо от обикновено. Хубавото е, че се спасяваме от тези неудобни моменти с преносимата външна батерия.

Аптечка в нужда се познава

За моментите в 3 през нощта, когато летният вирус ни е хванал за краката и не пуска или пък ако вземем, че се ожулим на някоя скала след поредния скок в морето… Да, дори да сме в голям град, откъдето можем да купим всичко, аптечката е доказала, че с право е част от задължителните неща, които не пропускаме да сложим в багажа. Много важни компоненти, които да не пропускате да вземете със себе си са спрей срещу комари и дезинфектант.

Шише за многократна употреба / термос

Носенето на стъклена бутилка за вода или термос за кафе по време на почивка е сред нашите приоритети. Да, магазинчета и капанчета дебнат отвсякъде, но е крачка към по-зеленото бъдеще, към което е хубаво всички да допринасяме по някакъв начин. 

Застраховка

Особено ако пътувате в чужбина, застраховката е хубаво нещо и винаги е добре дошла, защото осигурява допълнително спокойствие. Проучете различните възможности и обмислете застраховката за следващата ви почивка.

Мобилно банкиране в телефона за вашата бохемска почивка

С приложение за мобилно банкиране следите финансите си, плащате сметките за вода, ток, интернет и още много (дори от плажа), нареждате преводи по мобилен номер към банкови сметки в УниКредит Булбанк и не само. Можете да дигитализирате и картите си, издадени от банката и да плащате на ПОС директно с телефона – така няма да се налага да носите пари в брой и да мислите къде да ги прибирате.

Бонус: Не забравяйте и да си припомните нашите полезни съвети при теглене на банкомат, плащане в интернет или на ПОС терминал, при пътуване и не само.

Фотоапарат за моментни снимки

Вече всички снимаме с телефоните си, но има нещо романтично в полароидните фотоапарати. Кадрите са без филтър, светлината е различна и интересна, а самите снимки можете да наредите в албум и да ги надпишете, за да знаете къде и кога са заснети. А в моментите, когато имате нужда от усмивка – те ще ви чакат подредени и ще ви носят слънчево настроение насреща.

Лятно четиво

За моментите, когато просто сме се отпуснали на плажа или пък под някоя сянка измежду планинските хълмове. Не пропускаме да сложим и книга в багажа си. Някой роман или пък книга за местността, в която се намираме – всичко зависи от нас и настроението ни за читателско пътешествие. 

И за финал ви съветваме да вземете доброто настроение, приключенския дух, за да се насладите на макс на почивката, където и да е тя. Изживейте август на пълни обороти, гмурнете се в него и му позволете да бъде всичко, от което имате нужда. Защото миговете идват и си отиват като сапунени мехури. Обичаме да ги пукаме с пръсти, но споменът за тях е този, който ни кара да се обръщаме с усмивка назад.


Симона Шангова

Екип "Дигитален маркетинг и реклама"

Експерт "Дигитален маркетинг“

Вижте всички статии от Симона Шангова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни