Полезни съвети: Как да обзаведем дома си с минимален бюджет?

Полезни съвети: Как да обзаведем дома си с минимален бюджет?

Обзавеждането на дом е мисия с повишена трудност, особено когато разполагате с ограничен бюджет. Примамливите красиви изображения с естетически издържан интериор в социалните мрежи изкушават да осъществите досущ същата композиция в собственото си жилище. Бързо може да се върнете в изходна позиция, обаче, когато разберете цената за реализирането на подобна снимка. Това не означава, че трябва да правите компромиси със стила и комфорта, който искате да пресъздадете. Чрез стратегическо планиране и творчески заряд ще успеете да разкрасите вашия малък свят.

В тази блог статия ще разгледаме практически съвети, които ще ви помогнат да обзаведете дома си с минимални финансови средства, запазвайки личния си вкус и характер.

1. Определете стила, в който ще творите

Светът на дизайна изобилства от най-различни стилове на обзавеждане, както и техни вариации и подобрения през годините. Все по-често виждаме жилища в минималистичен или скандинавски стил. Някои избират индустриалния дизайн за своя дом, други се доверяват на ретро стила. А тези, които се намират на крачка разстояние от брега на морето, залагат на средиземноморски мотиви в жилището си. Какъвто и дизайн да изберете за вашия дом, то със сигурност ще улесни цялостния план за действие при покупката на мебели и декорация.

2.  Направете си бюджет

Разпределете финансите си там, където е необходимо. Отделете повече средства за основни и качествени елементи в дома ви, като например - диван, легло, холна гарнитура, хладилник, съобразено с общия лимит на разходите за ремонт. Това ще ви помогне да си направите един предварителен, реалистичен бюджет, както и да спестите време в голямата гама от артикули в мебелните магазини.

Бонус съвет #1: Ако се нуждаете от по-голяма финансова подкрепа, то ипотечен кредит „Моят Нов Дом“ идва на помощ само на един клик разстояние.

3. Стъпка по стъпка

Всяко пространство в дома е възможност да предизвикате въображението си. Съсредоточете се върху стаите в жилището поотделно, помислете за дизайна им и как всяка от тях се вписва в плановете за цялостната концепция на дома. Без значение дали ще започнете от кухненското помещение, хола или спалните, можете да постигнете синхрон в интериора, като комбинирате цветово различни мебели.

Бонус съвет #2: Постепенното обзавеждане позволява да разпределите плащанията си и да следите междувременно промоционални оферти.

4. Оптимизирайте пространството

Мултифункционалните мебели са подходящо решение, когато искате да организирате и разширите пространството в дома си. Добър избор са разтегателните дивани, които могат да се преобразят в спално легло, рамки за легла с чекмеджета или рафтове, монтирани на стената. Всичко това добавя доза практичност в жилището, без да се нарушава интериорната визия.

5. Добавете светлина!

Казват, че луксозните жилища са просторни и изпълнени със светлина. За да постигнете този ефект, не е нужна сложна схема за осветление, а само естествена светлина. Как да го направите?

  • Използвайте светли нюанси по стените и избягвайте тъмните цветове.
  • Добавете леки завеси или щори, за да позволите на светлината да влиза свободно.
  • Не натрупвайте пространството около прозореца с излишни декорации. 

6. Пазарувайте мебели втора употреба

Повечето хора подхождат с предразсъдъци към мебелите втора употреба. Използваната мебел не означава непременно нискокачествен продукт. Не е изключено да попаднете на артикул, който да се окаже от по-качествени и издръжливи материали дори и след повторната покупка, отколкото чисто нова стока. Подобни находки често са и единствени по рода си и вероятно трудно ще успеете да намерите същия артикул по магазините. А най-голямото предимство е, че успявате да спестите още една голяма сума от бюджета си.

Бонус съвет #3: Закупвайки си мебели втора ръка, вие помагате на околната среда. По този начин намалявате количеството мебели, които могат да бъдат изгорени или изхвърлени и се присъединявате към една от основните ценности, които подкрепяме – да бъдем полезни на природата. #ESG

7. Проект „Направи – Си – Сам“

Използвайте творческите си способности и вдъхнете живот на остарели мебели или предмети. Методът „Направи си сам“ ви дава поле за изява да се включите в ремонтната дейност на вашето жилище. Можете да пребоядисате мебелите по ваш вкус или да ги оставите в оригиналния им вид. Това ще придаде уникална автентичност на дома, особено ако сте се насочили към скандинавския или т.нар. „винтидж“ стил. Затова не се отказвайте предварително от стари вещи, когато започвате ремонт. Някои мебели заслужават отново да присъстват в интериора ви. Както знаем, понякога по-старото е по-качествено.

Бонус съвет #4: Интернет пространството съдържа безкрайна гама от ресурси като блогове и видеа, откъдето можете да получите полезни съвети за вашия „Направи-Си-Сам“ проект.

Обзавеждането на жилище с ограничен бюджет е предизвикателство, но и възможност да създадете пространство, което отразява вашата индивидуалност. Следвайки тези ефективни техники или други подобни хрумвания относно как да спестите максимално, докато организирате дома си с добре планиран бюджет, ще можете да превърнете този процес в творческо пътешествие. Пожелаваме ви приятно приключение в света на интериора!

 


Мария Иванова

Връзки с обществеността

Стажант Онлайн комуникации

Вижте всички статии от Мария Иванова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни