7 съвета за пазаруване по време на Черен петък

7 съвета за пазаруване по време на Черен петък

Предпоследният месец от годината е в разгара си, а това значи едно – Черният петък и големите намаления се задават зад ъгъла, а дори при някои търговци вече са започнали...

Сега е моментът да се подготвите за голямата „шопинг битка“ и сме ви подготвили няколко съвета, които се надяваме, че ще ви бъдат от полза в начинанието.

1. Гарантирайте си допълнително спокойствие. ☔

Каквото и да си говорим, допълнителното спокойствие е винаги добре дошло – особено когато говорим за финансите ни. Точно затова сме подготвили различни съвети, които да следвате при използване на картата ви за:

Преди да се впуснете в голямото пазаруване, не пречи да погледнете основните правила и съвети, които спазваме в тези три ситуации. Със сигурност информацията ще ви помогне да бъдете по-подготвени.

⭐Бонус съвет: Не забравяйте, че в ситуации, в които не сте сигурни къде се намира вашата карта, винаги можете да я блокирате/активирате през приложението за мобилно банкиране.

2. Пазарувайте разумно и по план. 📓

Изразът „Не си ти, когато си гладен“ може да се приложи понякога и по време на Черен петък и би звучал по този начин: „Не си ти, когато има намаления!“

В такива ситуации със сигурност не трябва да действаме прибързано, за да не приключим с финансите ни бързо-бързо. Не се хвърляйте на най-големите оферти и намаления, а по-скоро се водете по предварително изготвен списък с артикули, от които имате нужда. Така хем няма да купите нещо, което не ви трябва, хем месечният ви бюджет ще остане стабилен.

Затова планирайте, сравнявайте хубаво всички оферти и действайте с предварително подготвен списък.

⭐Бонус съвет: Намаленията са добра възможност да започнете с коледните подаръци за семейството и приятели. Помислете отсега и за този празничен момент от годината.

3. Сравнете цените. ⚖️

След като сте набелязали всичко, което искате да закупите, е време за проучването. Ако знаете, че искате конкретна марка телевизор или телефон, то можете да проучите на какви цени ги продават различните търговци и след това да решите от къде е най-изгодно да направите покупката.

Има сайтове, в които можете да сравните цените на един артикул при различните търговци. Така ще си гарантирате, че щом дойде моментът, ще направите най-изгодната покупка.

⭐Бонус съвет: Отбележете си предварително ненамалените цени, за да можете да сравните дали наистина продуктът е намален по време на разпродажбата или не. Понякога се оказва, че купуваме продукти, които не са с кой знае каква отстъпка.

4. Пазаруване капка по капка или още – на изплащане. 🏦

Както всички знаем, големите намаления се случват обикновено в края на ноември, което може би за голяма част от хората означава предстоящо получаване на месечната заплата.

Точно в такива моменти е особено удобно пазаруването на вноски – така ще успеете да се сдобиете с желаната стока и няма да натоварите бюджета си с покупката.

5. Отчет на всички плащания в телефона. 📱

Не забравяйте да следите движенията по сметката си през мобилното банкиране. По този начин ще сте наясно винаги с каква сума разполагате и значително ще намалите неудобните моменти, в които може да не ви достигнат пари за някоя покупка.

Освен това, за още по-голямо удобство, можете да настроите да получавате известие, когато наличността по сметката ви стигне до определена сума - 200 лв., например.

За целта, трябва да разполагате с приложението Булбанк Мобайл на телефона си и да следвате стъпките:

1️⃣ Отидете на желаната банкова сметка през приложението;
2️⃣ Отворете меню „Повече“ > след това „Настройки“;
3️⃣ Изберете „Управление на известия“ > „Сметки“;
4️⃣ Остава да въведете желаната стойност при опцията „При наличност под сума“ и да активирате известието.

Много лесна и удобна хитрина, която дори и ние използваме, за да не изпадаме в неудобни ситуации. Затова ви съветваме да опитате и вие, като така ще получавате безплатна нотификация, когато сумата по сметката ви падне под предварително зададената от вас.

6. Запознайте се с политиките за връщане, допълнителни отстъпки и не само…🔍

Винаги е добре да знаете какви са политиката и условията на връщане на магазините, от които планирате да пазарувате. Почти всички големи търговци имат установена политика, която не се променя с времето. Някои марки обаче могат да спрат гаранциите си или да променят условията за връщане по време на Черния петък, така че четете внимателно и обърнете специално внимание на ситния шрифт.

Освен това, понякога търговците предлагат допълнителни промоционални условия с кодове, които трябва да въведете в количката на вашата поръчка. Затова не бързайте и проверете преди това дали не можете да се възползвате от още някоя отстъпка, с която да намалите още малко крайната сума, която трябва да заплатите.

7. Регистрирайте се предварително в сайтовете на големите онлайн търговци. 💻

Не чакайте последния момент, за да си създадете профил в сайта на онлайн търговеца, който сте избрали. Така ще сте наясно предварително как работи системата за пазаруване при него, ще сте въвели данните си за връзка, адрес за доставка и много по-бързо ще можете да завършите покупките си, когато стартират големите намаления по време на Черния петък.

Надяваме се, че използвайки нашите съвети ще имате едно ползотворно и отговорно пазаруване, за да не останете на червено в края на месеца. Не забравяйте, че можете да прилагате този списък с препоръки не само покрай Черния петък. 


Ако темата ви е била интересна, ето още няколко материала, които биха ви били полезни, ако сте на шопинг вълна 👇
• Мисията възможна: Онлайн пазаруване от вкъщи

YouTube видеа от канала на УниКредит Булбанк по темата 👇
• Черен Петък с Шопинг Карта! ft. Теа Минкова
Какво е Шопинг Карта? с Ива и Радо Кузманови


Симона Шангова

Екип "Дигитален маркетинг и реклама"

Експерт "Дигитален маркетинг“

Вижте всички статии от Симона Шангова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни