Мисията възможна: Онлайн пазаруване от вкъщи

Мисията възможна: Онлайн пазаруване от вкъщи

Пазаруването онлайн нито е нещо ново, нито е нещо сложно. Разбира се, за всичко си има първи път и ако тепърва навлизате в дебрите на онлайн шопинга, сте на правилното място, защото сме подготвили няколко важни и полезни неща, за които е хубаво да внимаваме, когато поръчваме през интернет.

Истината е, че голяма част от хората по света са приели онлайн пазаруването за нещо нормално и честно казано, ние сме на същото мнение. Нека като за начало ви покажем какво ще получите, ако пазарувате онлайн. Това, разбира се, е само част от предимствата, но сме сигурни, че всеки би добавил поне още едно към списъка:

  • Харчим по-малко;
  • Няма нужда да си правим списък, защото докато пазаруваме онлайн има по-малка вероятност да се „подхлъзнем“ и да си купим нещо ненужно или пък да забравим нещо;
  • Не чакаме на опашка пред касата, а получаваме покупките директно до адрес;
  • По-малко напрежението по време на разпродажби;
  • По-голямо разнообразие и т.н.

Какво всъщност можем да пазаруваме онлайн?

Тук вече можем да се развихрим и да напишем цяла книга за възможностите, които крие онлайн пазаруването. Само с няколко клика може да си купите хранителни продукти за цялата седмица, да обновите гардероба, да поръчате нова книга или някаква техника и какво ли още не.  

Всичко това е само на един онлайн магазин разстояние и може да бъде ваше без да се налага да напускате дивана в хола. Избирате „Добави в количката“, след което „Плати“ и готово! В зависимост от естеството на покупката ви – може да я очаквате в рамките на 24 ч. до няколко дни. Толкова е лесно.

Ето и на какво трябва да обрънете внимание, когато пазарувате онлайн

  1. Ще започнем с основното, а именно – изборът на сайт. Не купувайте нищо от онлайн сайтове, които нямат „https” в началото на URL адреса. Наличието на буквата „S” означава, че сайтът е сигурен, което намалява вероятността да бъдете измамени.
  2. Запознайте се със спецификите на онлайн плащанията. Гарантираме, че ще са ви от полза, а и дори да ги знаете, не е лошо да си ги припомните. Допълнителната сигурност никога не е излишна!
  3. Подсигурете си комфорт и спокойствие при онлайн пазаруването чрез вашия „Виртуален ПИН“ („3D парола“)“ – допълнителна уникална парола, чиято цел е идентификация на картодържателя и потвърждаване на плащания по сигурен начин в интернет.
  4. Не забравяйте да следите движенията по сметката си през мобилното си банкиране. По този начин ще сте наясно винаги с каква сума разполагате.
  5. Не пренебрегвайте допълнителните удобства, даващи ви по-голяма сигурност. С приложението Булбанк Мобайл можете да управлявате статуса на картата си сами (блокирана/активирана), когато пазарувате. По този начин при опасения, че има някакъв проблем с плащанията с вашата карта винаги можете временно да я блокирате и когато решите, отново да я направите активна..

Това са едни от най-важните аспекти според нас, за които трябва да внимаваме, когато пазаруваме онлайн. Във времена като днешните се възползвайте от дигиталните решения, които идват на помощ. Призоваваме ви да #ОстанетеВкъщи и при възможност на избор, винаги да пазарувате онлайн!

 

 

 


Симона Шангова

Екип "Дигитален маркетинг и реклама"

Експерт "Дигитален маркетинг“

Вижте всички статии от Симона Шангова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни