E-книга: Наръчник за здрави финанси

E-книга: Наръчник за здрави финанси
  • Календар икона 29 декември 2020
  • Око икона 24576

2020 е към края си и всички трепетно очакваме 2021. Много от нас на прага на новата година правят равносметка на отминалата и планове за бъдещето – какво искаме да ни се случи и какво си пожелаваме. Това важи в пълна сила и за финансовите планове, които имаме – за спестяванията и инвестициите, за конкретните цели, които си поставяме. За съжаление, след като празничните дни свършат и когато ежедневието отново ни връхлети, забравяме за всичко това и се отдаваме на решенията, които трябва да вземем сега.

С помощта на експертите от УниКредит Булбанк анализирахме и събрахме полезни съвети, които да ви помогнат да изградите финансов план за 2021 година, за да можете да осигурите по-добра финансова стабилност за себе си и семействата си. Можете да изтеглите напълно безплатно електронната книга „Наръчник за здрави финанси: Тайните на финансовото благополучие“. Така ще получите достъп до ценни съвети как да направите 2021 година по-успешна за вас, но и ще помогнете за благотворителна кауза.

За първите 10 000 свалени копия до февруари, УниКредит Булбанк ще дари по един лев в подкрепа на фондация „Заедно в час“.

ИЗТЕГЛЕТЕ КНИГАТА

Ето и някои от тях:

Предоговорете разходите си

Началото на годината е много подходящ период за преглед на всички разходи. Помислете, има ли нещо, което може да отпадне или да се предоговори? Например, ако имате два кредита, защо не ги обедините и така да оптимизирате месечната си вноска.

Поставете си конкретни финансови цели

Ако зададем обща цел (например: да бъдем добре във финансов план), вероятността да се провалим в изпълнението й не е малка. По-добре да бъдем по-конкретни и да насочим усилията си в изпълнение на малки стъпки, които да водят към по-голямата цел. Например, помислете колко можете да спестите за една година с бюджета, с който разполагате. Направете конкретен план и го спазвайте всеки месец.

Сигурна защита от хакери: няколко прости правила

Здравите финанси изискват и доза предпазливост. Добре е да ползваме удобствата на дигиталните канали, но това означава да опазим себе си, семейството и финансите си от недоброжелатели. Как да се възползваме от дигиталните услуги, без да поемаме излишни рискове? Едно от основните правила е винаги да защитаваме електронната си поща, профилите в социалните си мрежи, потребителските си профили за онлайн и мобилно банкиране, кредитни карти, финансови и инвестиционни продукти с различни пароли. Използвайте поне 8 знака, като включите цифри, главни и малки букви и специални символи. Не забравяйте да ги сменяте на всеки деветдесет дни.

Научете повече за тези и много други съвети, като свалите безплатната електронна книга „Наръчник за здрави финанси: Тайните на финансовото благополучие“. Тя е част от ФинKултура – новаторски образователен проект от инициативата Social Impact Banking на УниКредит Булбанк.

Ние вярваме, че колкото повече хората се информират и учат непрекъснато как по-добре да управляват парите и бизнеса си, толкова по-предприемчиви, успешни и удовлетворени ще са те. Физическата култура е за здраве. ФинКултурата – за здрави финанси.

Надяваме се сме ви полезни.

ИЗТЕГЛЕТЕ КНИГАТА


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни