Коледна рецепта за щастие

Коледна рецепта за щастие

Най-прекрасното време от годината е. Онова време, когато светът е просто друг. Когато независимо от мразовитите дни, усмивките са топли, а очите пълни с доброта. Когато сякаш се сипе ситен дъжд от невидим вълшебен прашец и озарява лицата ни.

Да, това време от годината когато всяка мечта от празничния списък с желания, като че ли оживява. Ухание на цитруси, канела и греяно вино, коледни дръвчета и светещи звезди, грижовно опаковани подаръци… Дааа, Коледа е! Палитра от приказни емоции и вълшебства, която чакаме още с настъпването на първите студени есенни дни.

Замисляли ли сте се обаче коя е магията, която разпалва коледния дух? Коя е тази вълшебна съставка от рецептата, която превръща последните дни на декември в най-чаканите през годината? Кое е онова нещо, което сякаш с магическа пръчка превръща всяка емоция в положителна, както по никое друго време? Онова нетърпение, онова очакване, онази топлота и обич… Онази щипчица „магия“, която ни прави толкова сантиментални, отзивчиви, добронамерени, сърцати…

Питате ли се, коя ли е онази емоция, която ни кара да копнеем за някого, с когото да споделим най-вълшебното време от годината? Същата емоция, но с един различен нюанс, провокираща мисълта за някого и идеята да го направим малко по-щастлив.  Тази, която ни подсеща повече от всеки друг път, че някой ни липсва или ние липсваме на някого. Да, имам предвид тази, която дава крила и без причина ни се ще да целунем и прегърнем, да помогнем, да направим някого щастлив…

Емоцията, чувството, или просто онази щипка тайна съставка, която придава този вълшебен аромат, е любовта. Любовта във всичките й чисти форми. Огледайте се!  Потърсете я! И намерете своята причина  да бъдете влюбени. В любимия човек, в семейството си, в най-милите на сърцето ни хора, в днешния ден, в неочакваната среща, в приключението, което ви предстои утре, в чудесата, в усмивките на непознатите хора, които срещаме ежедневно.

Всеки носи своята коледна мечта, и във всеки един от нас нещото, което сбъдва всичките тези мечти е именно усещането за любов. Не забравяйте, не омаловажавайте и не подтискайте това чувство. И винаги помнете, че коледната магия е в самите нас. Единственото, което трябва да направим е да се вгледаме в себе си и да я споделим с близките до сърцето си хора.

Събудете щастието! Коледа е!

Бъдете споделени! Коледа е!

Чувствайте любов! Не само по Коледа!

#dowhatmatters #believeinlove #believeinchristmas


Аделина Пеева

„Връзки с обществеността и комуникации“

Старши мениджър спонсорства и събития

Аделина Пеева е Старши мениджър спонсорства и събития в УниКредит Булбанк. Работата и интересите й са свързани с управленията на събития, CSR, комуникации и лайфстайл. В рамките на УниКредит е работила по различни проекти на местно и групово ниво – вътрешнобанкови събития, културни, спортни и бизнес инициативи и др.

Завършила е „Връзки с обществеността“ и „Рекламен мениджмънт“ в НБУ и „Вътрешно-политическа журналистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“.Обожава да пътува и да открива нови места и хора. Обича времето, споделено със семейството и приятелите, както и да експериментира   в кухнята.

Befmjob/QffwbAvojdsfejuhspvq/ch

Вижте всички статии от Аделина Пеева


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни