Мисия Първа работа: Искра Пеева

Мисия Първа работа: Искра Пеева
  • Календар икона 09 септември 2016
  • Око икона 3124

Както всичко друго, така и нашата поредица Мисия Първа работа има свой край…но отворен, защото Стажантската програма на УниКредит Булбанк е готова да даде възможност за професионално развитие на всеки, който има желание и мотивация. Ако искаш да бъдеш част от УниКредит Булбанк и тайно се надяваш да участваш в следваща бъдеща поредица (бел. авт. спокойно, знаем, че онлайн присъствието гъделичка самочувствието – човешко е) – просто кандидатствай за стаж! А сега даваме думата на Искра Пеева, Бизнес партньор Човешки ресурси, която ще разкаже за своя кариерен път, започващ именно в банката.

Разкажи ни малко за себе си. Какво си завършила? Имаш ли хоби и интереси?

Завършила съм специалност „Международни икономически отношения“, а съвсем скоро приключих и моята магистърска степен в Cotrugli Business School. Въпреки че образованието ми е икономическо, професионалните ми интереси са изцяло в сферата на човешките ресурси. Що се отнася до свободното ми време - цялото е посветено на моя син, тъй като той е все още доста малък. Ако пътешествията из страната с него се броят за хоби, то това е моето.

Можеш ли да се върнеш обратно в 2006 г. и да споделиш историята на твоя стаж в банката?

През 2006 г. започна моят кариерен път в банката – завършвах университет и търсех възможности за професионално развитие, междувременно баща ми беше клиент на банката и знаех колко е доволен е от услугите. Затова подадох своите документи за стаж в Управление „Човешки ресурси“ и попаднах в един изцяло нов за мен свят. Първо, напълно реална среда, различаваща се от тази в университета И второ, периодът, в който започвах стажа, беше доста необичаен – сливането на трите банки в една. С едно изречение - колкото трудно, толкова и интересно. Благодарение обаче на това успях да разбера как се прави една толкова мащабна организационна промяна. Както предполагате, отделът имаше ключова роля. Задачата ми през тези три месеца беше основно подпомагане на колегите по проекта – изграждане на единна корпоративна култура на новата банка. Мога да кажа, че това са едни от най-интересните и полезни месеци през целия ми живот. Успях да се срещна с може би над 500 човека, част от които работят в УниКредит в други страни. Изненадах се страшно приятно от това, защото тогава ми изглеждаше необичайно за един стажант.

След приключване на стажа ти следват различни позиции, с които правиш стъпки в своето професионално развитие в УниКредит Булбанк – сподели малко повече информация за тях.

Трите месеца минаха и аз започнах редовна позиция като Специалист Обучение. Задълженията ми бяха свързани с всички етапи при организирането на един тренинг. Много е приятно да си част от изграждането на професионални знания на толкова много хора. След това преминах на експертна позиция отново в същия отдел. Там ми беше поверено да се занимавам със самата програма на такъв тип събития за Дирекция „Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране“. По същото време изкарах и групова програма, която е насочена към работа по проекти. Отиваме в 2011 г., тогава станах Старши мениджър на целия отдел „Обучение и развитие“. Работех по различни инициативи, целящи да ангажират максимално много хората за тяхното развитие. И стигаме до настоящата ми позиция – Бизнес партньор Човешки ресурси. Отговарям за въпроси, които могат да възникнат в областта на човешките ресурси за тази дирекция – от подбор до различните програми за развитие.

Какво ти е дал стажът, а след това и работата в банката, което можеш да откроиш като най-полезно и важно?

След стажа ми в УниКредит Булбанк разбрах, че искам да се занимавам в областта на човешките ресурси. Той ми даде увереност, както и огромна мрежа от познанства. Смело мога да твърдя, че имам създадени не само професионални, но и приятелски отношения с много хора. Харесва ми взаимодействието с екипа, в който работя – полезността е двустранна.

Какво искаш да кажеш на всички млади хора, които смяташ, че трябва да започнат стаж в УниКредит Булбанк?

Всичко е много интересно и съчетано с професионален опит и знания, които трудно могат да бъдат придобити на друго място. В банката всеки е отворен за нови идеи и предложения - няма скука, защото моделът на работа е модерен, персонален и иновативен! А ако мога да мотивирам хората, които все още се притесняват да направят тази стъпка – давайте смело, това е инвестиция в собственото ви бъдеще!

Ако искаш да научиш повече за Стажантската програма на УниКредит Булбанк или да се включиш в нея, пиши ни на JoufsotijqAVojDsfejuHspvq/Ch


Йоана Колакова

Управление „Връзки с обществеността и комуникации“

Специалист Онлайн комуникации

Zpbob/LpmblpwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Йоана Колакова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни