Мисия стажант - възможна в УниКредит Булбанк

Мисия стажант - възможна в УниКредит Булбанк
  • 03 август 2016
  • 1875

В този текст ще ви срещнем с още един млад и мотивиран човек, който благодарение на Стажантската програма на УниКредит Булбанк даде начало на своето професионално развитие. Запознайте се с Марчело Евлогиев – стажант Международни клиенти в Корпоративен филиал. А в процеса на публикуване на това интервю вече специалист Оперативна дейност на редовна позиция.

Представи се с няколко изречения – образование, интереси, хоби?

Бакалавърското ми обучение е по Международни отношения и политически науки в Югозападен университет „Неофит Рилски“, а в момента съм в процес на кандидатстване за магистърска степен, като съм се насочил към Икономика и Международни бизнес отношения. Професионалните ми интереси са свързани с икономика, а като хоби мога да откроя бойните спортове, както и карането и ремонтирането на коли.

Каква е твоята позиция в банката и в кой отдел се намираш? Можеш ли да ни разкажеш накратко с какво се занимаваш?

Преди една седмица щях да кажа, че съм стажант Международни клиенти, но стажът ми прерасна в работа като специалист Оперативна дейност в Корпоративен филиал. Основната ми задача е да помагам на интернационални клиенти на банката – като обработвам техните искания, които могат да бъдат различни в хода на дейността им. Например – работа с валута, разкриване на сметки, упълномощаване на лица да боравят с въпросните сметки на техните фирми и др. Понякога комуникацията е с преки лица от компаниите, друг път с външни, наречени прокуристи. Като цяло изпълнявам почти всякаква дейност свързана с банкирането на юридически лица.

Кое ти е най-интересното от работата в отдела?

Няма да е изненада, че отговорът ми съвпада почти изцяло с тези на стажантите Йоан и Камелия. Комуникацията с клиентите е най-интересното и приятно нещо в банката, освен, разбира се, възможността за професионално развитие. Хората са от цял свят, с различни култура и характер, и е голямо предизвикателство да се придържаш към един универсален подход и стил на работа. Винаги съм максимално коректен с тях - всички имат доверие на банката…все пак са поверили фирмите си на нея.

Забавната случка в предните две интервюта беше свързана с ориентирането в сградата – ще прекъснеш ли веригата и ще ни разкажеш ли за различна ситуация?

За комична по-скоро не се сещам, но със сигурност има такава, която помня доста добре. Веднъж в офиса дойде българска певица с кариера в чужбина, която има доста екстравагантни поведение и стил. Артистичността ѝ привлече погледите на всички, а аз получих снимка с автограф от нея.

Бил ли си в трудна ситуация, в която не си знаел как да постъпиш и ако да – каква?

Бизнес атмосферата в България и по света е изключително активна, заради това и ситуациите, които могат да произлязат от нея са такива. В трудно положение не съм изпадал – но понякога има неща, които са с по-сложен характер от други – изискват голяма ангажираност, но носят след това повече удовлетворение и опит. Работим в добър синхрон с всички колеги в офиса и се справяме отлично с различните предизвикателства.

Разкажи ни за своите бъдещи професионални намерения – с какво са свързани?

Към момента съм страшно доволен от работата и позицията, на която съм в УниКредит Булбанк. В бъдеще искам да продължа професионалното си развитие в банката. Мисля, че има много добри възможности, които могат да ми бъдат предложени на един по-късен етап в замяна на успешно представяне от моя страна. Оттук нататък пред мен стои единствено едно постоянно надграждане.

Как и защо избра УниКредит Булбанк за място на своя кариерен старт?

Бакалавърската ми специалност в университета предполага работа в подобни транснационални корпорации – каквато е и УниКредит Булбанк. Присъствах на „Национални дни на кариерата“ 2016 – кариерен форум в Националния дворец на културата - където разбрах за Стажантската програма на банката. Тогава разговарях с хора, които в последствие се оказаха мои настоящи колеги. Направи ми много добро впечатление, че отделиха време, за да ми разкажат за програмата и да ми дадат детайлна информация за всичко, което ме интересува. На изложението имаше и други компании, но аз реших да подам документите си именно в УниКредит Булбанк.

Какви умения ти носи работата в банката и кое можеш да откроиш като най-полезно?

Дисциплините в университета ми не бяха икономически ориентирани – почти всичко, което научих и продължавам да уча е благодарение на стажа ми. Това, че средата е забързана, понякога дори напрегната, не е недостатък – дори напротив – по този начин никога не губя форма. Обучението ми в банката е интерактивно и двустранно – правя някои стъпки напълно самостоятелно, други с помощ от колегите ми.

Какво ще посъветваш хората, които все още не са направили крачката да започнат стаж в банката?

Трябва да знаят, че всичко е динамично - работа винаги ще има, обаче точно това е и големият шанс за кариерно развитие. За да бъде полезен стажът, един млад човек трябва да е отворен за нови знания, като финансовото възнаграждение е само един от плюсовете. Да, предварителната подготовка е много важна, но не си ли дадеш възможност да научиш нещо ново, всичко губи смисъл – още повече когато програмата ти предлага възможност да общуваш със специалисти от различни направления.

Ако искаш да научиш повече за Стажантската програма на УниКредит Булбанк или да се включиш в нея, пиши ни на JoufsotijqAVojDsfejuHspvq/Ch


Йоана Колакова

Управление „Връзки с обществеността и комуникации“

Zpbob/LpmblpwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Йоана Колакова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни