Как банката ни предпазва от грип

Как банката ни предпазва от грип

Всяка година грипът се появява, причинявайки неудобство, отсъствие от работа и непредвидени разходи за лекарства. И всяка година теми като ваксини, вируси, епидемии, обичайно намират място в общественото пространство поне по няколко пъти. Какво общо има тук банката? Има, защото макар и да не я свързвате с превенция на вируси, банката ви предлага няколко начина, които да ви помогнат ефективно да си спестите разболяването.

Избягвайте публичните пространства, банкирайте онлайн

Един от съветите на експертите за предпазване от грип е да избягвате при възможност посещения на закрити публични пространства. Банковите клонове са точно такива. Ще се ръкувате с усмихната служителка, ще обмените няколко платежни нареждания, ще се облегнете удобно на идеално чистото на вид бюро, докато обсъждате новата оферта… А микробите само това и чакат. Спасение има! С мобилно или с онлайн банкиране. Бързо и сигурно можете да платите битови сметки и да наредите плащания, без да ходите не само в банката, но и в офисите на много други компании. Чрез онлайн банкирането на някои банки може да се закупи дори кола, както и да си заявите тест драйв на избрания автомобил. Питайте „Твоят финансов съветник“ как става. По всяко време на годината и въпросът за гражданската отговорност е актуален. И това можете да си купите в онлайн банкирането на услужливите банки. Дават ти избор на застраховател, избираш как искаш да платиш - наведнъж или на вноски, както и датата, от която да влезе в сила застраховката. Полиците и стикерите се доставят по куриер на посочен адрес. Е, тях ще трябва да ги пипнете, но можете и да делегирате тази задача на тъщата.

Използвайте банкова карта вместо кеш

След работа, в кварталния супермаркет си купувате нещо за вечеря. Продавачът ви пожелава приятна вечер и ви подава рестото. Днес той е обслужил още 1000 като вас, а парите, които сте получили, са сменили няколко собственика. Всеки от тях е допринесъл за това по банкнотите да има около 26 000 бактерии според проучване на Оксфордския университет. А грипният вирус ви дебне по тях от 17 дни. Толкова може да живее по бакнотите той, според Southern Medical Journal. Решението - ползвайте банкова карта вместо кеш. Издава се бързо, може да бъде кредитна, дебитна, безконтактна, може да е с логото на любимата ви Шампионска лига, може да е престижно черна...

Помислете за пътуване далеч от вирусите

Банката може да ви даде кредит и с него да отлетите в някоя топла страна, където проблемът с грипа въобще да не стои на дневен ред. И така – до пролетта. Трябва да ви разочаровам, че ако не оставяте след себе си доходоносен работещ бизнес и вземете кредит само за това пътуване, ще сгрешите. Ще е сгрешила и банката, която го е отпуснала. Кредит за топлите страни теглете най-вече, ако е свързан с нещо, което ще ви носи бъдещи доходи. Например, намерете си топла страна, където да завършите или надградите образованието си или където да разширите бизнеса си.

Със или без помощта на банката – бъдете здрави и се пазете!


Виктория Блажева

Директор „Стратегия и бизнес“

Виктория В. Блажева е първи вицепрезидент, директор „Стратегия и бизнес“ в УниКредит Булбанк. Отговаря и за прилагането на ESG стратегията като част от бизнеса и дейността на компанията. Преди това ръководи комуникациите на банката над 10 години. Виктория има MBA от Warwick Business School. В момента прави магистратура по отговорно и устойчиво управление в Софийския университет. Завършила е програмата „Кръгова икономика и стратегии за устойчивост“ на Judge Business School , програмата „Устойчиви бизнес стратегии“,  на HBS Online и др.

Wjlj/EbwjepwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Виктория Блажева


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни