Как различията ни променят бизнес средата

Как различията ни променят бизнес средата

Често смятаме, че бизнес средата ни поставя в рамки и трябва да спазваме определени норми, за да бъдем приети на работното място. Донякъде това е така, но новите поколения и развитието на технологиите определено разчупват стереотипите.

Според публикация във Forbes на Марк Бийл, асистент по професионална практика и комуникация в щатския университет Рътгърс, поколението Z, достъпът до повече информация и социалните проекти за приобщаване на различни общности ще променят напълно представите ни за работно място.

По негови думи новото поколение служители ще изискват от работодателите да допринасят за благополучието на обществото, подкрепа на уязвими групи и гъвкавост по отношение на работно време и начин на работа.

Новото нормално е всеки от нас да се чувства добре на работното място и да знае, че работа му влияе положително. Освен това работната среда е по-отворена за служители с различни и специфични възможности.

Като служител в УниКредит Булбанк имам възможност да общувам с колеги с различни възможности. Банката подкрепя социалното включване и пример за това е нашият сътрудник Ани Накова, която е незряща, но това не я спира да е активна част от екипа на организацията.

Тя сподели с мен 3 основни съвета, с които да се съобразяваме при работа с колеги с различни възможности.

  • Бъдете естествени
  • Поставете се на мястото на колегата
  • Когато се налага, давайте възможно най-много информация на човека за онова, което се изисква от него.

На Международният ден на хората с увреждания искаме да ви напомним, че е важно всеки от нас да приема различията на другия без значение от какво естество са и да работим заедно, за по-доброто включване на всеки от нас.


Беатрис Николова

Управление „Връзки с обществеността и комуникации“

Cfbusjt/OjlpmpwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Беатрис Николова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни