Ако се колебаете, значи вече сте готови за електромобил

Ако се колебаете, значи вече сте готови за електромобил

Електромобилите са един завладяващ свят, който ни показва нов тип придвижване от точка А до точка Б.

И няма как да не сме запленени, когато виждаме с очите си напълно безшумното им придвижване, плавното и безстресово шофиране, което осигуряват, и футуристичния им дизайн.

Ползите от това да намалим въглеродния си отпечатък и да опазваме въздуха, особено в градска среда, дори нямат нужда от разискване.

"Ако се колебаете, значи сте готови за електромобил", убеден е и Иван Апостолов.

Той е изпълнителен директор на УниКредит Лизинг и през март месец тази година прави смела крачка напред, като закупува електрически автомобил.

Апостолов се възползва от лизинга за покупка на електромобил на УниКредит Лизинг, който предлага на всеки потребител да премине с лекота към бъдеще без вредни емисии, без излишен градски шум и без въглероден отпечатък.

Иван признава, че не е взел решението спонтанно.

"Следя развитието на електрическата мобилност от много години", обяснява ни той и смята, че вече сме достигнали критичната маса, при която предимствата надминават потенциалните неудобства. "Позитивите са както екологични, така и икономически", категоричен е.

Като говорим за икономически предимства, за него изборът на УниКредит Лизинг е естествен. "Компанията предлага лизинг на електрически автомобили не просто като продукт, а като цялостно решение и чудесно клиентско преживяване" споделя той. Решението предлага плюсове като възможност за финансиране без първоначална вноска и удължения срок на изплащане, който може да достигне до 6 години.

Всичко това дава възможност на клиента да се радва на личен автомобил, който оставя нулев въглероден отпечатък при шофиране, по-лесен и евтин е за поддръжка и е по-достъпен заради липсата на еко такси и годишен местен данък, както и липсата на такси за "Зелена и Синя зона".

"Възможностите на автомобилите и на мрежата за бързо зареждане вече правят дългите преходи лесни и постоянно се развиват", пък уточнява Апостолов за онези, които се колебаят дали инфраструктурата позволява да се шофира спокойно електромобил на по-дълъг път.

Той уверява, че преминаването от автомобил с двигател с вътрешно горене към електромобил е променила цялостното му усещане за придвижване. Иван добавя, че това не се отнася само за градските условия, но и при пътуването на дълги разстояния.

Затова и продуктът на УниКредит Лизинг за закупуване на електрическа кола не е просто конвенционална финансова услуга, а финансиране, ориентирано най-вече към клиентското преживяване зад волана и към цялостна промяна на поведението на пътя.

"Бих посъветвал всеки, който се колебае дали да премине към електрически автомобил, първо да опита с тестов автомобил или с автомобил под наем. Това, в което човек се убеди сам е най-ценно", продължава Апостолов.

УниКредит Лизинг прави стъпка към по-устойчивия транспорт и помага и на потребителите да направят тази крачка към по-зелено бъдеще на пътя и извън него.

Към условията за кредитиране при закупуването на електромобил, УниКредит Застрахователен Брокер прибавя и преференциални застраховки "Каско" и "Гражданска отговорност", както и придвижване на електромобила до най-близката зарядна станция 24 часа в денонощието при липса на заряд.

Не трябва да се забравя, че според BloombergNEF се очаква продажбата на електромобили да нарасне до 14 млн. бройки годишно през 2025 г.

Затова е още по-добре да имаме зад гърба си партньор като УниКредит Лизинг, който ще ни помогне да осъществим прехода към електрическо придвижване с лекота, с ясни условия и, не на последно място, с атрактивни лихви и гъвкав начин на изплащане.

Пълна информация за условията за кандидатстване за зелен лизинг можете да намерите на сайта на УниКредит Лизинг.


Източник: Статията е част от инициативата на Money.bg и Webcafe.bg - "Зелени заедно" с подкрепата на УниКредит Булабнк. Проектът обръща внимание на екологичните тенденции - както в ежедневието на всеки от нас, така и в бизнеса.

Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни