Надхитрете любовните измамници

Надхитрете любовните измамници

Денят на влюбените е празник, на който да покажете нежност и грижа за любимите си хора, но е и време, в което измамниците се опитват да се възползват от емоциите на хората. Важно е да сте наясно с различните начини, по които могат да се опитат да ви измамят. Само така ще можете да защитите себе си и парите си.

Измама "фалшиви оферти за пътуване": Хакерите създават фалшиви туристически оферти, предлагайки романтични пътувания на нереалистично ниски цени. За да се възползвате от офертата, те ще ви поискат депозит или пълно авансово плащане, след което ще изчезнат с парите ви. Бъдете бдителни към подобни оферти за пътуване и не забравяйте да проучите преди да резервирате пътване.

Измама "фалшиви игри": При тях хакерите организират фалшиви конкурси, в които предлагат награди като романтични пътувания или скъпи бижута. За да участвате в тях, те ще поискат от вас да предоставите вашите лични данни или да платите такса, за да участвате в играта. Запомнете -  ако звучи твърде добре, за да е истина, вероятно не е.

Измама "Фалшиви благотворителни каузи": Хакерите създават фалшиви благотворителни организации и набират дарения покрай празника, но парите накрая отиват за тях, а не някоя кауза. Не забравяйте да проучите всяка благотворителна организация, на която смятате да дарите средства. Препоръчително е да се придържайте към организации, които са ви познати.

Измама "фалшиви електронни картички": Хакерите създават фалшиви е-картички, зад които има зловреден софтуер, който може да открадне лична информация или да зарази компютъра ви. Бъдете предпазливи, когато отваряте електронни картички от непознати податели.

“Измама “Фалшиви доставки": Хакерите създават цели фалшиви уебсайтове или страници в социалните мрежи, представящи се за магазини за доставка на цветя или подаръци. В такава ситуация те ще приемат плащането ви, но няма да доставят поръчката. Затова се уверете, че купувате само от познати цветарски магазини и магазини за подаръци.

Бъдете предпазливи към нежелани съобщения, телефонни обаждания и имейли, особено около Деня на влюбените. Ако нещо ви се стори подозрително, доверете се на интуицията си и не изпращайте пари, нито споделяйте лична информация.

Внимавайте, когато кликате върху хиперлинкове и проверявате уебсайта преди да направите покупка през него.

И не забравяйте, че истинската любов не идва с етикет с цена.


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни