По план към новата година

По план към новата година

Декемврийска предновогодишна и следстарогодишна равносметка  - правим я всяка година по същото време. А вие? Ние не изпускаме и сега дойде време да теглим чертата и да направим една ретроспекция на изминалата година. 

Така успяваме да видим какво сме постигнали, какво не ни се е получило така както сме се надявали и да се опитаме да „планираме“ няколко точки, с които новата година  да бъде още по-успешна и до някаква степен каквото ни се иска да бъде.

Сред целите ви може да бъде нещо от сорта на: повече време с приятели и любими хора, да вкарате финансите си в ред и да спестите пари за ваша дългогодишна мечта, да отделите време и внимание на себе си и какво ли още не. Сигурни сме, че имате не 1 или 2 идеи вече…

И понеже ние обичаме да планираме и да си поставяме цели, които да гоним и постигаме, сме подготвили няколко идеи, за да вдъхновим и вас. Като за всяка цел е важно да напишете поне 10 малки неща, които да направите, за да я постигнете. 

1. По план с грижата за себе си

Тръгваме от основата. За да можем да успеем и да постигнем всичко, което сме си наумили, трябва на първо място да се погрижим за себе си. Грижата се изразява в много и най-различни неща, сред тях може да са:

  • Движение на тялото – разходка в планината, фитнес, плуване, йога, танци.
  • Храна за тялото и душата – по-здравословно хранене или награждаване с бургер, поничка или нещо друго, което мнооого ви се хапва, ресторант 1 път в седмицата/месеца…
  • Повече време с любимите хора – семейството и приятелите са голяма част от това да се чувстваме добре. Важно е да се грижим за връзките, които създаваме, особено в динамичния ритъм на живот.

Започнете с поне 2 такива важни неща за самите вас. Сега е моментът да планирате как бихте могли да ги постигнете през 2023 г. 

2. По план към здравите финанси

Тук отново важи правилото да разпишете поне 10 неща, които да спазвате, за да постигнете ниво „здрави финанси“. Даваме ви само 3 идеи като за начало, а вие ще допълвате: 

  • Преразгледайте всички такси, които плащате за абонамент към различни услуги (музика, филми и т. н.). Понякога, като теглите чертата сметката излиза доста солена. Затова ето една идея – направете си общи акаунти с ваши приятели и си делете таксата. 
  • Когато купувате нова придобивка – дайте си време да премислите дали наистина имате нужда от нея. Правилото е да изчакате 48 часа и ако дотогава е отминало желанието, отговорът е ясен! 
  • Ами банкирането? Замисляли ли сте се колко точно плащате за такса обслужване на различните услуги? Е, вече можете да пестите от тях, защото имаме няколко подходящи предложения за целта, които ще ви помогнат значително да оптимизирате месечния си бюджет. Да не забравяме и другия верен помощник за едни по-здрави финанси, който се намира във вашия телефон – само на няколко клика разстояние. 

3. По план към мечтите

Мечтите са двигател, който ни помага да ставаме дори и в най-мързеливите сутрини. Някои са по-реалистични, други не чак толкова, но кой знае… Все пак всичко е възможно. За да се сбъдне всяка мечта, тя има нужда от 2 неща – вас и вашата упоритост. Понякога и доза късмет не е излишна. ;) За късмета не можем много да помогнем, но за останалата част сме на мнението, че достижима мечта е онази, към която можем да начертаем път, който да следваме.

  • Ами, визуализирайте – колкото по-често, толкова по-добре! Така ще имате непрестанен стимул и мотивация, а целите, чрез които ще сбъднете мечтите си, ще станат още по-явни и конкретни. 
  • Разделете пътя до мечтата на по-малки стъпки и си поставете срокове! Планирайте! – както по-рано споменахме, малките неща, които планирате да направите, за да постигнете крайната цел, са от изключителна важност. Трябва всеки ден да правите нещо малко, което да ви приближава до сбъдването на вашата мечта. Бавно, но сигурно преследвайте желанията си!
  • Спестявайте по план – някои мечти изискват и финансов ресурс, който понякога се оказва доста важна стъпка от пътя за постигането на нашата цел. Затова е добре да спестявате регулярно по план с достъпни за вас, малки суми, които няма да ви попречат на ежедневието ви.

И за финал искаме да ви пожелаем 2023 г. да бъде много здрава, щастлива и успешна година. Нека ви донесе всичко, от което имате нужда и по план да постигнете всички цели, които сте начертали.  


Симона Шангова

Екип "Дигитален маркетинг и реклама"

Експерт "Дигитален маркетинг“

Вижте всички статии от Симона Шангова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни