7 начина да се погрижим за себе си

7 начина да се погрижим за себе си
  • Календар икона 15 юли 2022
  • Око икона 1305

Средата на лятото е, а ние бързаме….бързаме, както обикновено и имаме толкова задачи, които да свършим преди или след като сме били в отпуск, или просто защото е понеделник, вторник или пък уикендът наближава. В този забързан ритъм понякога забравяме едно от най-важните неща. Това да се погрижим за себе си. Да, звучи ни като добра идея, но я оставяме за някой бъдещ момент, когато сме по-свободни и имаме нужното настроение.

Сега, в сезона на пътуванията ви подсещаме какво казват стюардесите при инструктаж за полет – сложете кислородната маска първо на себе си, за да може да помогнете и на останалите след това.

Затова без да губим повече време и без каквито и да е оправдания скачаме в темата за това как да се погрижим за себе си и ще споделим с вас няколко съвета:

1. Нека да започнем от най-достъпната и най-освежаваща стъпка, а именно хидратацията.

На чист български език ви изпращаме “A kind reminder”: Пийте повече вода, не се щадете. И ако не ви е вкусно добавете няколко листенца мента, 2-3 боровинки за вкус или малко лимонов сок за по-събуждащ и освежаващ ефект. А ако ползвате шише за многократна употреба, ще бъдете модерни и много еко. 

2. Освежете деня си с порция пресни плодове. Малко естествени витамини никога не са излишни. Ще подобрят настроението ви, ще ви подсладят живота, дори и за кратко, но и ще ви позволят да се насладите на няколко минути щастие без угризения.

3. Раздвижете се с една приятна разходка – сами, слушащи музика или някой приятен подкаст, а защо не и с приятна компания около себе си. Не изисква конкретен час или място, на което да бъдете. Не ви трябва екипировка. Определете темпото и мястото и просто се разходете, за да добавите малко ендорфини към деня ви.

4. Намалете нивата на стрес и се погрижите за финансовото си спокойствие, като използвате приложение за мобилно банкиране, с което във всеки един момент ще сте наясно с какви средства разполагате, особено в случаите, в които сте се запътили към някой магазин и се чудите дали ще може да си купите нещо и да зарадвате себе си. Освен това, с приложение за мобилно банкиране ще можете да превеждате и получавате пари изключително бързо, както и да платите някоя месечна сметка в движение… или пък докато пътувате за някоя любима дестинация.

5. Заложете на удобството и практичността.

Ако ви се е случвало да си забравите портмонето вкъщи, а вече сте излезели навън или сте във фитнеса, но искате да се подкрепите с нещо от протеиновия бар, решете кардинално този проблем, като използвате дигитален портфейл. Така лесно може да предотвратите стреса от забравеното вкъщи портмоне, като дигитализирате банковата си карта и започнете да плащате покупките си директно с вашия телефон.

6. Подарете си повече комфорт и уют вкъщи за по-ведро настроение.

Понякога отлагаме желания ремонт на жилището твърде много време, защото е една малко досадна задача, която е свързана и със средства. За да сме по-положителни нека да наречем този процес инвестиране в бъдещия ни комфорт. Предвид, че сме в сезона на ремонтите просто се огледайте за подходящата за вас възможност за финансиране на желаните промени вкъщи и бъдете сигурни, че резултатът след това ще ви накара да си кажете “Струваше си!“.

7. Нека завършим с нещо приятно – планирането на следващата ваканция, умишлено не казваме отпуск, защото звучи по-стресиращо. Намерете време и се отпуснете дори и за един дълъг уикенд, за да презаредите батериите за следващия период.

И в заключение нека обобщим – да се грижим за себе си е необходимо и не отнема толкова време и усилия, колкото си мислим, а да споделяме грижата е още по-необходимо и носи със себе си едни от най-приятните емоции. Затова смело напред и ако може да помогнете на още някой да се усмихне днес, направете го, за да придадете на деня си още по-голям смисъл.


Цветелина Недялкова-Щерева

Екип „Дигитален маркетинг и реклама“

Експерт "Медия планиране"

Вижте всички статии от Цветелина Недялкова-Щерева


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни