По-малко пластмаса, повече живот!

По-малко пластмаса, повече живот!

В УниКредит вярваме, че един от важните принципи на устойчивостта е да даваме личен пример, като се стремим към същите високи стандарти, които очакваме от нашите партньори и клиенти.

Затова през изминалата година, в съответствие и с европейското законодателство, започнахме инициативата за 100% премахване на пластмасовите изделия и опаковки в сградите на банката през 2022 г. Проектът е част ESG стратегията на групата и банката и от целта за намаляване на въглеродния отпечатък от дейността на банката до нула до 2030 г.

В началото на 2022 г. споделяме напредъка, който постигаме в зоните за хранене и отдих в големите сгради на Централно Управление на УниКредит Булбанк в София.

  • Премахваме опаковки, чаши, бъркали и сламки, произведени от пластмаса, в столовите и кафетериите Meet’n’Eat в двете сгради – Света Неделя и Гюешево в София.
  • Заменяме приборите от пластмаса с произведени от бамбук.
  • Колегите могат да си купят чай или кафе в собствена чаша, за което получават отстъпка от единичната цена за напитката в кафетериите на банката.
  • Насърчаваме колегите да използват инсталираните в централите машини за филтрирана вода със стъклена бутилка, чаша или кана.
  • Вместо пластмасовите изделия и опаковки, в зоните за хранене и отдих в Света Неделя и Гюешево вече се предлагат такива от биоразградими материали, включително от естествен полимер, произведен от възобновяем ресурс. Интересно е да се знае, че въпреки, че някои от новите опаковки изглеждат по същия начин като пластмасовите, те са произведени са от материал, който е биоразградим и не вреди на околната среда.

 

В УниКредит вярваме, че най-убедителното лидерство е чрез личния пример.

Да бъдем ангажирани към тази и към всички инициативи, които ни помагат да имаме един по-зелен 🌍 и по-чисто бъдеще - за нас и нашите деца!


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни